Nieuws > Bericht >> Alle nieuwsberichten vanuit de vereniging

De ALV van 22 mei in het kort

Voor hen die er waren en zij die er niet bij konden zijn, zet Arnoud hieronder de besluiten die tijdens de ALV zijn genomen in vogelvlucht onder elkaar. Read more

Halve Marathon Leiden: Myrna’s wedstrijdverslag

Zondag 18 mei. Het is 7.30 u. als de wekker gaat. Na ruim drie maanden trainen is het zover: mijn vierde halve marathon van Leiden. Read more

Arnoud

Arnoud tweede bij Halve Marathon Leiden

A silver medal for the silver fox.

Tijdens de Leiden Marathon liep onze voorzitter met een snelheid van bijna 15 kilometer per uur door de Leidse regio. Met een finishtijd van 01:27:00 (4:08 per kilometer) werd hij dan ook tweede in zijn leeftijdscategorie. Hij was ook bijna een kwartier sneller dan de eerstvolgende clubgenoot. Read more

Uitslagen Leiden Marathon

Op zondag 19 mei verzamelde zich weer een bontgekleurde stoet idioten in de Breestraat om via een zo lang mogelijke omweg naar de Aalmarkt te komen. De Leiden Marathon. Een zeer grote afvaardiging van de Loopgroep Oegstgeest meldde zich aan voor deze exercitie. Op zondag liepen zij 10, 21,1 of 42,2 kilometer. Ook liepen veel leden de avond ervoor al 5 kilometer door Leiden. In totaal werd er in dat weekend door onze leden voor 615 kilometer door Leiden en omgeving geploeterd.

Hieronder de uitslagen (via).

Read more

Bevrijdingsvuurloop 2019

Op in initiatief van Edwin heeft een groep leden van de Loopgroep deelgenomen aan de jaarlijkse loop van Wageningen naar Oegstgeest. Na een goede voorbereiding en een “strenge” selectie gingen we op zaterdagavond vier mei in een busje naar Wageningen.

In Wageningen hebben we eerst shirts, fakkel en naambord opgehaald. Er was nog ruim tijd voor koffie en thee, maar tegen twaalven begon het al te kriebelen en deze en gene was niet meer te houden om naar de start te gaan. Daar moesten de teams op volgnummer gaan staan in afwachting van de start. We stonden naast Amsterdam en Rotterdam, maar achter –en dat was raar– Leiden en Leiderdorp. Dat leidde onmiddellijk tot het eerste doel om hen in te halen.

Na het Wilhelmus om 00.00 uur gingen de eersten van start naar de verre oorden zoals Den Helder, Stadskanaal of Zuid Limburg. Wij kregen om ca. half een het vuur uitgereikt door de burgemeester van Wageningen. Na de juiste kleding te hebben aangetrokken, de nodige instructies en afspraken gingen we om 00.50 van start. Een fiets met daarnaast Arnoud als eerste loper en met ons achten in de auto met Els aan het stuur.

Edwin had voor een mooie kaarsenhouder gezorgd zodat het Wageningens vuur ook daadwerkelijk mee kon. Het systeem van loper en fietser-begeleider verliep goed en er werd om de 2 km gewisseld. Het was een tocht van 102 km en m et wat omlopen ca. 110 km.

Het eerste stuk, maar de rest ook, verliep uitstekend waarbij Leiden en Leiderdorp al binnen 25 km waren ingehaald. Vooral door het zeer snelle trio Arnoud, Rob en Bianca. De rust keerde weer terug.

Helaas moest Menno door een eerdere blessure al snel afhaken, maar hij heeft zich ontwikkeld tot een uitstekend chauffeur en assistent reisleider. Menno, bij een volgende gelegenheid is deze positie al voor je verzekerd.

Zoals bekend was het die nacht dag erg koud en dat bleef het ook. Gelukkig kon ieder regelmatig lopen om op te warmen na het fietsen. We kregen in de nacht verschillende regenbuien maar die bleven gelukkig kort.

Tijdens de rit werden nog kleine bijstellingen van de strategie doorgevoerd bv. kijk even tevoren waar je heen moet of wie pakt de jas van de fietser die moet gaan lopen. Het effect daarvan was natuurlijk bescheiden, maar twee keer gaf het wat vertraging.

De route was meestal rechtdoor, maar bij Utrecht moesten we links af, alleen de fietser/loper wisten dat niet en bij kasteel de Haar wisten de loper/ fietser niet of ze links of rechts moesten, maar dat was dan ook alles. Na een kwartier bedachten zij dat de fiets ook nog met een telefoon was uitgerust. Iedereen speelde zijn spontane rol. Katja en Bianca zorgden voor snoeperij en levendigheid. Jaap en Chris waren goed in hand en spandiensten. Aad en Rob zorgden voor de nodige rust door gemakkelijk in slaap te vallen.

Na een lichte inzinking rond zes uur gingen het bij de rozenvingerige dageraad weer fris en fruitig verder. Het bleef verder droog en koud en de meligheid begon wat toe te slaan. We waren getuige van het Groene Hart, dat bij het opkomende licht extra mooi is.

Edwin gaf blijk van zijn verantwoordelijkheid als initiatiefnemer; hulde. Hij durfde om 7.30 uur de prognose door te geven dat we om half elf bij het monument in het bos van Wijckersloot zouden aankomen.

Klokke 10.30 stonden we met het vuur in Oegstgeest en konden wij het aanbieden aan de burgemeester, die het bij het monument plaatste.

Het was een leuke en plezierige nacht met een permanent goede sfeer, dank daarvoor aan allen en in het bijzonder aan Edwin. Ik denk dat ieder zich vermaakt heeft, al had Menno het zich iets anders voorgesteld, maar hij heeft al een ticket voor de volgende keer.

Na afloop is nog in klein gezelschap een bezoek gebracht aan de oorlogsgraven bij het Groene kerkje en aan Halifaxmonument in Haaswijk.

Aad Overgaag

Elselijn en Marie-Louise pakken tweede plaats in ZZ-Circuit 2018-2019

Al die loopjes in de regio onder de noemer van het ZZ-Circuit leveren naast de uitslagen op de dag zelf ook een eindklassement op na acht races. Onze loopgroep kwam tot vijf toptienklasseringen, waarvan twee podiumplekken. Read more

Uitslagen ZZ-circuit Noordwijkerhout

Een twintigtal leden liep op 28 april in Noordwijkerhout de oranjebitter en de tompoezen uit het lijf tijdens de laatste ZZ-race van het Circuit 2018-2019. Hieronder de feiten en cijfers van deze dag. Read more

Langzamer Lang Verlengd

In de afgelopen maanden hebben voldoende leden interesse getoond voor deze trainingsgroep. Daarnaast hebben drie leden zich opgeworpen om de trainingsopleiding te volgen en deze groep te kunnen begeleiden. Reden om het experiment te verlengen.  Read more

10 voor 10 afgerond

Er werd er weer naar gevraagd, dus ook dit seizoen weer een 10 voor 10 voor de ervaren lopers. Dat is 10 weken gericht trainen voor een persoonlijk record op een 10km van het Z&Z-circuit. PR-architect Roel vertelt over hoe het is afgelopen. Read more

Bevrijdingsvuurestafette op 4 en 5 mei!

Wie gaan mee het vuur ophalen?
Dit is een nachtelijke estafette van iets meer dan 100 km, waarin we in duo’s stukjes van 2 km lopen. Wie een 10 km kan lopen kan mee doen!
We zoeken nog 5 tot 11 lopers en voor wie niet wil rennen, ook gezocht: twee chauffeurs. Deelname is voor leden van de loopgroep, maar ook voor andere inwoners van Oegstgeest.
Aanmelden en meer informatie op het forum.