Nieuws > Foto’s >> Foto’s en links naar foto albums

foto’s BBQ 2 juli 2017

We zijn bezig met een update van de website, o.a. van de foto-album functie.

De foto’s van de BBQ op zondag 2 juli 2017, gemaakt door Sue, Karin en Geralda, vind je zolang hier.

Inmiddels zijn er ook 3 recepten uitgelekt.

Foto’s BBQ 26 juni

Foto’s PaasHaaswijkLoop 2015

Utrechtse Heuvelrug Trail

Een gedeelte van XL heeft afgelopen weekend de Utrechtse Heuvelrug Trail gelopen. Dit is een 31 km lange route uitgezet door Mud Sweat Trails over de Utrechts Heuvelrug die loopt van station Driebergen-Zeist naar station Rhenen. De route was vorig jaar onderdeel van een (inmiddels beindigd) open klassement. Je kon meedoen door foto’s van jezelf onder de stations klokken bij start en finish in te sturen. De bijgaande foto’s geven aan dat wij hooguit in aanmerking komen voor de prijs van de langste tijd ooit.

Halverwege werden we aangeroepen door een mountainbiker. “Doen jullie de UHT? Dan moet je hier rechtsaf. Ja ik ben hier zelf ook fout gelopen.” Afgezien van de enkele fietser en loper die we tegenkwamen was het verder erg rustig.

Na aankomst smaakten het bier en de vruchten-sorbet extra lekker. Het mooie weer en goede gezelschap zorgden voor een fantastische loop die nog lang in de herinnering zal blijven hangen.

Foto’s Frans Evenblij

PaasHaaswijkloop 2013

Vandaag werd de PaasHaaswijkloop weer gelopen. Het was koud maar zonnig. Hieronder een korte sfeer impressie van de enthousiaste warming-up tot de vrolijk finish.
De uitslagen volgen z.s.m.

Klik hier om de foto’s direct op picasaweb te bekijken.

Foto’s: Frans Evenblij

Wit Winters Wassenaar

XL heeft afgelopen zondag weer eens in de duinen rondom Meijendel gelopen. Deze keer werden we getrakteerd op een waarlijk fantastisch sneeuwlandschap.
Klik hier om de foto’s direct op picasaweb te bekijken.


Foto’s Frans Evenblij

Training 20 jan. Duinen Katwijk

Het was koud en guur, maar ook erg mooi. De foto in het donker is vrijdagavond gemaakt in hetzelfde gebied.

Foto’s Frans Evenblij

Bosloop 2013 in foto’s en video

Enkele van onze leden in actie tijdens de Bosloop 6 januari.
Foto’s Marc Willemsen, Filmpje Willem Bast

Voorne’s Duin Trail 9 december 2012

Maar liefs 13 leden hebben vandaag de Voorne’s Duin Trail gelopen. Geen regen, maar ze hebben toch een manier gevonden om nat te worden:

Voor een algemeen fotoverslag van het evenement klik hier. Voor de uitslag hier.

Urbanathlon 2012

Urbanathlon vooral krachtmeting voor organisatie

-door Dora Rovers-

Peter van der Veer, lid van onze Loopgroep Oegstgeest, behaalde afgelopen zondag een medaille bij de Urbanathlon Amsterdam: de eerste Nederlandse stormbaan in de stad, oftewel apenkooien voor ruim 4.000 stoere mannen en vrouwen.
De route door de hoofdstad voerde onder meer over een stadsbus, langs tientallen meters hoge trappen en over een steile wand. ,,Het viel al met al mee’’, zegt Peter na afloop van de ongewone hardloopwedstrijd. ,,Door de tweewekelijkse trainingen bij de loopgroep beschik ik over een goede basisconditie.’’
Net voor de start bezorgde de organisatie Peter en de overige deelnemers een hoogst onaangename verrassing. Het oorspronkelijke parcours van 14,5 kilometer met daarin vijfentwintig hindernissen werd drastisch ingekort in verband met de veiligheid; er waren onvoldoende suppoosten en dranghekken langs de route.
Hierdoor vervielen spectaculaire onderdelen als de meer dan honderd treden tellende trap van het wetenschapsmuseum Nemo, die op handen en voeten naar beneden had moeten worden afgelegd. Tot teleurstelling van veel duurlopers bleef de met veel bombarie aangekondigde cityrun beperkt tot drie rondjes op en naar het Java-eiland.
,,De glans is hierdoor wel een beetje van de medaille af’’, meent Peter. ,,Er zijn mij daardoor wel een paar zware krachtsinspanningen bespaard gebleven, maar ik kom volgend jaar graag terug voor een échte Urbanathlon.’’
Er is er één op komst, in 2013, in Rotterdam.

Bij de foto’s:

  1. Peter op één van de laatste onderdelen; net na de stadsbus, klauterend door het net.
  2. Peter met op de achtergrond de steile wand.
  3. De lopers tijdens de race op de trappen van het Muziekgebouw aan het IJ.
  4. Na afloop hot-tubs.