Artikel > Ingezonden >> Diverse artikelen ingezonden door leden

Foto’s duintraining 2 december 2018

Elke eerste zondag van de maand lopen we in de duinen bij Katwijk. Meestal eerst duin-op, duin-af over schelpenpaden en af toe wat zwaarder over ruiter- en laarzenpaden. Vaak gaan de laatste paar kilometer naar de koffie over het strand en dat is lekker doorstampen in je eigen tempo en uitwaaien. Daarvan hieronder een paar “kiekjes uit de telefoon” (dubbelklik voor full-screen):

deelnemers aan de 11 en 9 km.
foto’s van Willem

Mededelingen van de trainers

Een aantal berichten van Katja namens ons trainerscollectief.

Read more

Indian Summer Ultratrail 20 oktober 2018

De Indian Summer (Ultra-)trail is een jaarlijks evenement eind september met afstanden van ca. 50 tot 130 km. door de Drentsche Aa en heide en bossen rondom Grollo. Liesbeth en Birgit deden op 20 oktober 2018 de 60 (!) km. en Liesbeth vertelt het verhaal. Read more

Communicatieplan

Vier enthousiaste mensen, Geralda, Hester, Claudine en Suzanne,  hebben zich gemeld om na te denken over een communicatieplan n.a.v. de notitie “Loopgroep Oegstgeest in Beweging’. Read more

In de media: Geert en zijn ploggers

Het Hoogheemraadschap van Rijnland maakt in haar fraaie nieuwsbrief melding van het Oegstgeester ploggen. Read more

Nieuws van de trainers

Bootcamp op de vrijdagavond
Vanaf afgelopen vrijdag geven we op elke vrijdagavond voor de lopers die dat willen een vol uur bootcampen met ‘duidelijk minder’ intervallopen tussendoor. En ook de bootcamp is echt voor iedereen! Iedereen heeft de keuze om aan te haken op de vrijdagavond en te kiezen tussen het reguliere schema of wat meer bootcampen. Daarnaast geven we natuurlijk nog loopscholing en beginnen we met een gezamenlijke warming-up.

Bij deze de oproep om het vooral eens te komen proberen, iedereen is echt van harte welkom. En wat is er leuker om echt voldaan aan je weekend te gaan beginnen!

Techniekblokjes op de woensdag
Op woensdag 5 september was de primeur! Als onderdeel van de warming up kregen alle groepen loopscholing. Op het parkeerterrein van FC Oegstgeest was door Roel een heus circuit uitgezet voor een centrale warming up met loopoefeningen over hoedjes en lopen met springtouwtjes. Dit allemaal om de coördinatie en de looptechniek te verbeteren.

Na afloop hoorden we alleen maar positieve reacties: leuk! om met de hele groep de warming-up te doen en goed dat er aandacht besteed wordt aan de looptechniek!

Twee jaar geleden hadden onze trainers al de krachtblokjes ingevoerd voor blessurepreventie en prestatieverbetering en nu krijgt dus ook de looptechniek op de woensdag 1x per maand de aandacht! Als je vaker specifieke loopscholing wilt krijgen, kom dan op vrijdag naar de baantraining.

De basiscursus gaat van start!
Woensdag 10 oktober is vanaf 20.15 uur de informatieavond over de nieuwe Basiscursus die start op 7 november a.s. Weet je nog mensen die (weer) willen beginnen met hardlopen, attendeer ze dan op deze avond. Ze kunnen zich ook alvast aanmelden via basiscursus@loopgroepoegstgeest.nl.

Ploggen op 14 oktober
Zondagochtend 14 oktober gaan we om 9.30 uur weer ploggen: hardlopen en tevens afval verzamelen. We vertrekken gewoon vanaf Pecos. De afstand die we lopen is beperkt maar door het vele bukken voelt het toch als een stevige work out. En het is gezellig en inspirerend om met elkaar Oegstgeest wat schoner te maken. De eigen leden hoeven zich niet van te voren aan te melden, maar verder kan iedereen in Oegstgeest meelopen, mits van tevoren aangemeld op ploggen@loopgroepoegstgeest.nl.

Het Leidsch Dagblad wil die dag graag meelopen en een reportage maken dus trek je blauwe loopgroep shirt aan als je die hebt.

 

sponsor Colette in de Social Run!

21-22-23 september doe ik samen met collega’s mee aan de Socialrun.

De Socialrun is een non-stop estafetteloop van 555 kilometer in ongeveer 48 uur rondom het IJsselmeer.

Het doel van de Socialrun is bespreekbaarheid en begrip stimuleren rondom psychische aandoeningen.

Je kan mijn team sponsoren: https://www.socialrun.nl/campaigns/vng/.

Veel dank! Colette

Nieuws van de trainers

Roel heeft voor de komende twaalf maanden weer een jaarplan opgesteld voor alle trainingen. Daarnaast hebben de trainers iets nieuws bedacht: elke woensdagavond na de duintraining wordt er loopscholing gegeven. Hoe dat in zijn werk gaat ga je snel zien. De eerste loopscholing is op woensdagavond 5 september. Read more

Sfeerimpressie Roparun 2018

Tijdens de jaarlijkse estafetterace Roparun liepen zeven leden van de Loopgroep Oegstgeest (aangevuld met niet-leden) vanuit Parijs naar Rotterdam om namens Team WeRun4All geld op te halen voor palliatieve zorg voor patiënten met kanker. Ook waren leden en niet-leden actief als chauffeurs, koks, masseur, basiskampuitbaters, teamcaptain en fotograaf. Het definitieve bedrag dat is opgehaald wordt binnenkort bekend gemaakt, maar hieronder alvast een foto-impressie van hoe het was. Read more

Sussex Endurancelife Trail Marathon 2018

Liesbeth houdt van veel kilometers en hoogtemeters lang steile rotswanden en kliffen. Het zit wel eens een beetje tegen met de route of de limieten, maar in de Sussex Endurancelife Trail Marathon op 17 maart 2018 viel alles op zijn plekje, 26.3 Mijl = 42,1 km. lang! Hieronder haar verhaal. Read more