Arnoud

Hoe loopt het? december 2017

Het is alweer december! De dagen zijn kort en het weer wordt echt winters. Desondanks blijf je door hard te lopen wel lekker warm. Dat is dan weer een voordeel van onze hobby. Als ik trendwatcher Adjiedj Bakas mag geloven gaat in 2018 het samenzijn in groepen en families een belangrijke trend worden. Wég met de individualisering! Samenwerken en samenzijn wordt dé trend. Wij laten met onze club al jaren zien dat je samen veel meer plezier en prestatie krijgt. En daar gaan we in 2018 gewoon mee door.

Zoals bij de Nieuwjaarsloop op 7 januari 2018, die we samen met Leiden Atletiek organiseren. Om de loop veilig en in goede banen te leiden zijn er nog zo’n 20 vrijwilligers nodig. Mensen die als verkeersregelaar ingezet kunnen worden of in de voorbereiding helpen met opbouwen, inschrijven en het bemannen van de garderobe. Met jouw inzet geven wij ons visitekaartje af als Loopgroep, proef je van de sfeer van de wedstrijd en behouden we ons lage huur tarief voor het gebruik van de atletiekbaan. Kortom, geef je op bij Piet, André en Frans en laat 7 januari een succesvolle Nieuwjaarsloop worden.

De trainers zoeken versterking om de huidige trainersgroep te ontlasten. Heb je de smaak van het hardlopen te pakken en lijkt het je wel wat om trainer te worden..? Spreek dan eens een trainer aan en onderwerp deze aan een diepte interview om te horen wat je doet als trainer en kun je bespreken of dit iets is dat bij jouw past. Uiteraard krijg je de nodige opleiding en vervolgcursussen voordat je aan de slag gaat.

Free Coffee met Greet ook op de zondagen in december! Als Greet aanwezig is zal zij na de zondagstraining op ons wachten met heerlijke koffie. Kopje koffie, nog even na praten met je loopmaatjes voordat je thuis onder de douche springt. Nog nooit gedaan? Gewoon doen! Een lekker bakkie leut met je loopmaatjes. En omdat het december is, is de koffie nog steeds gratis!

Op 9 december krijgen alle vrijwilligers van de club die zich gedurende het jaar belangeloos hebben ingezet een gezellige avond aangeboden door het bestuur. Dit jaar zullen zij in het Beleg van Oegstgeest onder het genot van een hapje en een drankje terugkijken op afgelopen jaar en vooruitkijken op het komende jaar. Zonder vrijwilligers draait onze club niet. Van andere verenigingen hoor ik soms andere geluiden. En dan kan ik vol overtuiging en met heel veel trots vertellen dat onze leden juist wel samen de club maken en vorm geven.

Die trend die Adjiej Bakas als dé trend van 2018 beschrijft bestaat bij Loopgroep Oegstgeest eigenlijk al jaren. Maak er een mooie maand van. Met familie, vrienden en geliefden.

Loop met een glimlach!
Arnoud Nierop