Arnoud

Hoe loopt het? – februari 2017

We hebben een hele mooie maand achter de rug. En die begon al mooi op 7 januari tijdens de Nieuwjaarsloop. Wat was het geweldig om te zien hoeveel vrijwilligers van de Loopgroep langs het parcours stonden, bij de inschrijving, bij de tasseninname en bij de finish. Ook bij het opbouwen en afbreken waren veel Loopgroepvrijwilligers. Piet, Jaap, Frans en André kregen van ons bloemen voor hun inzet, maar de complimenten gaan zeker ook naar alle vrijwilligers die zich inzette. Naast alle vrijwilligers, waren er gelukkig ook veel leden actief als deelnemer aan de Nieuwjaarsloop. Het was een schitterende dag.

Tijdens de goed georganiseerde nieuwjaarsreceptie waren velen van jullie aanwezig. Tijdens mijn praatje blikte ik terug op 2017 waarin we verschillende evenementen met elkaar hebben georganiseerd en bijgewoond. Van de tafeltennis met de leden van Pecos aan het begin van het jaar, via de BBQ en het loopweekend tot de Zumba-les in december. We zijn een hechte en sociale club en dat is te zien in jullie betrokkenheid en aanwezigheid. Het aantal leden is ten opzichte van vorig jaar weer toegenomen. In 2018 zullen we onze sociale binding voortzetten. Want; Samen lopen doe je niet alleen!

De koffie op zondag is het eerste kwartaal nog steeds gratis. De reacties van iedereen zijn zeer positief en elke zondag zijn er een flink aantal mensen dat nog even blijft hangen en napraten. Leuk, nuttig en gezellig bovenal. Als bestuur zullen we daarom bespreken of we deze sociale activiteit het hele jaar op dezelfde manier kunnen voortzetten.

Dat we een club zijn met sociale mensen, zie je niet alleen tijdens en na het lopen. Ook wordt door vele vrijwilligers overlegd om onze club nog een beetje beter te maken. Trainers, barcommissie, communicatiecommissie en bestuur. Regelmatig zien zij elkaar om de grote lijnen voor de club uit te zetten. Daarnaast zetten onze leden zich in voor goede doelen. Peter Elsakkers zoekt onder onze leden vrijwilligers voor de collecte van Sport gehandicapten en Rob en Katja gaan een nightrun organiseren, waarvan de bijdrage ten goede komt aan de Roparun. Mooi om te zien hoe jullie je liefde voor de loopsport inzetten voor goede doelen.

De kantine, en dan met name rond de bar, wordt de komende maanden door Pecos stevig aangepakt. De muur tegenover de ingang wordt geïsoleerd en voorzien van stucwerk. Op het dak van Pecos komen zonnepanelen en de verlichting rondom de bar wordt LED. Na het tafeltennisseizoen zal Pecos ook de toiletgroepen gaan vernieuwen. Daarmee krijgt het interieur van het pand een mooie make-over. Pecos wil het clubhuis daarmee, ook voor ons, een aantrekkelijke thuisbasis maken. Ook daar zie je dat betrokkenheid belangrijk is bij de club. Ronald Rijsdorp is de drijvende (en stuwende hardwerkende) kracht, die vele dagen hard werkt om het clubhuis nog mooier te maken.

In de maand februari gaan we met het schema van de trainers, samen opbouwen naar nog fittere lopers. Het is mooi om te zien hoe gedreven de basisgroep aan de slag is. Laten we er met elkaar voor zorgen dat 2018 zowel sportief als sociaal weer een topjaar wordt. Daar zijn geen goede voornemens voor nodig als ik onze vereniging bekijk. Gewoon lekker doorgaan!

Loop lekker en geniet!

Arnoud Nierop
voorzitter

3 januari: barcommissie heeft vrij, het bestuur achter de bar

3 januari: barcommissie heeft vrij, het bestuur achter de bar