Samen trainen voor 10 of 21km tijdens Leiden Marathon

Binnenkort gaan er twee groepen van start die zich gaan voorbereiden op de 10 km en op de halve marathon van Leiden Marathon op zondag 27 mei.

Beide leidenmarathon2011-1groepen richten zich op recreatieve lopers die de 10 km of de halve marathon voor het eerst willen uitlopen of de afstand al vaker hebben gelopen maar hem net even wat sneller willen lopen dan de vorige keer. Het is kan ook zijn dat je de afstand gewoon lekker wilt uitlopen maar het gezellig vindt om trainingen en ervaringen te delen met andere lopers. Uitgangspunt is dat je tijd en zin hebt om 3 keer per week te lopen.

Voor de 10 km groep gaat het om lopers die nu al meelopen met Beter10 en in basis al een 10 km afstand in de benen hebben of dat binnenkort hebben. Voor de 21 km gaat het om lopers die nu al meelopen met de tempogroepen op woensdagavond (T65 of sneller) en op zondag meelopen bij langste of een na langste groep.

Er ileidenmarathon2011-2s een schema opgesteld dat uitgaat van 3 trainingen per week. De 10 km groep wordt begeleid door Piet Kok en de 21 km groep door Jaap Vreeburg en André van der Tol.

Deels zullen we met de reguliere trainingen meetrainen, vooral op woensdag, en deels zullen we als groep gedeeltelijk apart trainen.

Beide groepen starten na de krokusvakantie op woensdag 7 maart met een kick-off om 19 uur bij Pecos. Dan willen we ook met jullie afstemmen wat voorkeuren zijn voor de invulling van de 3e training per week, al dan niet gecombineerd met de baantraining op vrijdag.

Willeidenmarathon2011-4 je jezelf uitdagen, door de 10 km of een 21 km voor eerst of net wat sneller of makkelijker uit te lopen, en vind je het leuk om samen met andere lopers van de Loopgroep te trainen voor de 10 van of 21 km van Leiden, geef je dan op.

Voor de 10 km kun je je opgeven bij Piet Kok: pieter.kok@xs4all.nl

Voor de 21 km kun je je opgeven bij Andre van der Tol: andre.vandertol@gmail.com 

We willen graag alvast het volgende van je weten:

  • Wat is je doel voor de 10 km of de 21 km? Dat kan van alles zijn zoals hierboven aangegeven.
  • Hoeveel kilometer en hoe vaak loop je in de week gemiddeld in totaal?
  • Wat is je langste afstand die je hebt gelopen in de afgelopen vier weken?
    Meedoen voor de 10 km is realistisch als je nu al 7-8 km als duurloop (Beter10) in de benen hebt en meedoen voor de 21 km is realistisch als je op woensdagen met de tempogroepen (T65 of sneller) traint en 10-12 km als duurloop in de benen hebt (een-na-langste groep op zondag)
  • Zijn er nog blessures waar we rekening mee moeten houden ?
  • Wat is je mobiele nummer ?

leidenmarathon2011-3Inschrijven voor Leiden moet je wel zelf doen, voor zover je dat nog niet gedaan hebt

Begin april start een groep die zich richt op de 5 km van Leiden Marathon. In de volgende nieuwsbrief volgt daar meer over.

Loopgroet,
Piet Kok, Jaap Vreeburg en Andre van der Tol  

Foto’s van Hermien: LO’ers bij de Leiden Marathon 2011

1 reply

Comments are closed.