Sussex Endurancelife Trail Marathon 2018

Liesbeth houdt van veel kilometers en hoogtemeters lang steile rotswanden en kliffen. Het zit wel eens een beetje tegen met de route of de limieten, maar in de Sussex Endurancelife Trail Marathon op 17 maart 2018 viel alles op zijn plekje, 26.3 Mijl = 42,1 km. lang! Hieronder haar verhaal.

In the UK is alles anders. Griezelig hoe dat verkeer aan de verkeerde kant van de weg een rotonde op scheurt, gehannes met stekkers en dan die afstanden! Op mijn paniekerige vraag of ik het 30 km cutoff punt al bereikt heb, mijn Suunto staat op 32, is het antwoord “how many miles is that, love?”

vrijwilliger met hesje

vrijwilliger met hesje

Maar wat een lieve beleefde en belangstellende mensen en zowat iedereen heeft een hond. En bij storm en sneeuw dragen die ook jasjes.

Jannet had mij uitgenodigd voor een weekendje Sussex en daar een mooie trail uit de Coastal Trail Series uitgezocht. Helaas had zij intussen haar voet gebroken maar dat belette haar niet om het plan toch door te zetten. Al werd het voor haar rustig wandelen met krukken. De dag voor de trail was het zonnig en we verheugden ons al op “koffie drinken op de pier” daags na het evenement. We liepen vrijdag middag in het zonnetje een verkenningsrondje langs “Birling Gap” en we vergaapten ons aan de steile kliffen van de Seven Sisters waar morgen de trail langs dat enge randje zou starten.

de seven (?) sisters

de seven sisters

De grote dag was het onstuimig, sneeuwstorm-weer. De start was op een veldje “in the middle of nowhere” en de briefing deed denken aan het Engelse parlement. Bij elke gestelde vraag van de organisator, die bordjes en lintjes toonde, werd het juiste antwoord gescandeerd! And if you see this sign? “to the left” brulde de tent!. Het was geen wandeltocht dus moesten we voor twee uur ‘s middags het 30 km punt gepasseerd zijn! We kregen een soort staafje om onze pols en dat moest bij controle posten in een scan apparaat worden gestopt. Na een bliepje en een knipperlichtje mocht je dan verder. Ik vond het 30 km punt echter niet en vergat in blinde paniek dat ik het rustig aan zou doen.

sussextrail2018-5

Bij 34 km en een scan-post vroegen ze “are you OK dear?” Het bleek dat ik het best rustig had kunnesussextrail2018-3n blijven lopen, het cutoff punt was de waterpost (op 28,1 km) die ik overgeslagen had omdat ik de cutoff moest halen (oh dear). Toch wel wat afgepeigerd kwam ik aan bij de finish (6:45:48, red.) waar Jannet in het barre weer bij de klapperende tent op mij stond te wachten (XXX). De zondag daarna was het zo mogelijk nog kouder en stormden we zowat van de pier af! Maar wat was ik blij met mijn eerste “gehaalde trail marathon” sinds tijden.

sussex2018-liesbeth-kaart