Hoe loopt het? September 2018

De scholen gaan weer beginnen en de zomervakantie is voorbij! We gaan weer verder in ons ritme van voor de vakantie, ook bij de Loopgroep. Ik kijk er naar uit. Tijdens de zomervakantie hebben we rust kunnen nemen waar dat nodig was. De trainers hebben niet stil gezeten. Er zijn nieuwe materialen aangeschaft om onze krachtblokjes vernieuwend uit te voeren. Afwisseling is belangrijk voor lichaam en geest 😉

Die afwisseling hadden we ook in de zomervakantie toen tijdens een mooie woensdagavond de leden van Loopgroep Oegstgeest ploggend door het dorp liepen. Niet zoals gebruikelijk in gestrekte draf, maar de ogen op de grond gericht, handschoenen aan en vuilniszak in de hand. Terwijl er werd gelopen, werd ook vuil meegenomen dat onderweg werd aangetroffen. Het resultaat was een schoner Oegstgeest en een heel leuk stukje in de Oegstgeester Courant. En wat mij betreft een leuke afwisselende looptraining die zeker voor herhaling vatbaar is.

Het tweede halfjaar staat voor de deur en de dagen worden alweer korter. Lampjes en uiteraard altijd je hesje aan! Het wordt een sportief en leuk half jaar. De komende maand staat een trailweekend in de agenda waar 29 van onze leden meegaan. Hester, Patricia en Edwin hebben een mooi programma in elkaar gezet. Een maand later, in oktober, is de informatieavond voor de basiscursus. De voorbereidingen zijn in volle gang. Spreek je mensen in je omgeving die overwegen om hard te gaan lopen, laat hen dan vooral van dit initiatief weten. Ook kunnen we ons alweer voorbereiden op het Z&Z circuit dat in het najaar van start gaat. Kijk eens of je met een groepje deel kan nemen aan de verschillende loopjes. Dat maakt niet alleen het trainen leuker, maar vooral ook de loopjes zelf.

Het wordt een mooie tweede halfjaar. Ik wens ons allen toe dat we daar zoveel als mogelijk van kunnen genieten. Kom vooral weer langs en laat je verleiden heerlijk met elkaar te lopen. Op woensdagen drinken we dan gezellig wat na afloop aan de bar en op zondag zorgt Greet voor een heerlijke kop koffie na de lange duurloop!

Komende zondag zie ik jullie graag bij de duintraining. Zou het ons lukken om de strandtent na afloop helemaal vol te krijgen met LGO’ers?

Heel veel loopplezier!

Arnoud Nierop