Hoe loopt het? – november 2018

De herfst lijkt nu echt te zijn aangebroken; een prachtige tijd. We worden als Loopgroep Oegstgeest steeds bekender, niet in de laatste plaats door het ploginitiatief waarmee Geert ons iedere keer weer in de media weet te werken. Niet alleen het Hoogheemraadschap van Rijnland maakte over ons een artikel, nadat zij erover hadden gelezen in de Oegstgeester Courant, ook het Leidsch Dagblad stuurde een journalist mee. Hij volgde zes van onze leden op hun plogtocht waarmee Oegstgeest weer 10 kilo zwerfafval armer werd. Het is leuk om te beseffen dat je door lopen en oprapen ook enorm aan je conditie, flexibiliteit en kracht werkt. Iets om over na te denken als er weer een plogoproep wordt gedaan. Ga gewoon eens mee!

We hoeven niet altijd hard te lopen, heeft Roel ons geleerd. Onze energiefabriekjes in ons lichaam groeien het best bij een Z2 die soms afgewisseld wordt door een Z4. Daarbij geldt de 80/20 regel. Loop dus vaker rustig om daarmee uiteindelijk sneller te worden. Slow makes faster, stelde Roel. Velen van ons werden geboeid door zijn presentatie. Heb je het gemist? Vraag hem er eens naar of kom naar de ALV in 2019. Dan vertelt Roel de highlights nog een keer.

Het lijkt nog vroeg, maar het Z&Z circuit gaat weer beginnen. Als Loopgroep Oegstgeest werken we samen met Leiden Atletiek voor de Runnersworld Nieuwjaarsloop. Jaap en Piet zijn vanuit onze vereniging daarbij betrokken. Zij zullen op ons een beroep doen om als vrijwilliger te zorgen dat de eerste loop van het nieuwe jaar goed kan verlopen. Zeg vooral “ja” als zij je om hulp vragen of bied je spontaan bij hen aan.

In november start ook weer een nieuwe editie van de basiscursus. Op dit moment hebben zich 30 mensen aangemeld die via onze loopgroep de eerste (of soms tweede), goed begeleide, stap in de wereld van recreatief lopen willen zetten.  Wellicht is het leuk om eens te helpen bij het begeleiden van deze basiscursus op een woensdag of zondag? Mijn ervaring van vorig jaar is dat het erg leuk is om te doen.

Onze vereniging kan niet zonder vrijwilligers. Zij zetten zich belangeloos en zonder vergoeding in voor ons allemaal zodat wij elke woensdag, vrijdag en zondag kunnen lopen, aan de bar kunnen hangen, onze administratie klopt, onze website en communicatie uit prima uit zien en onze materialen op orde zijn. Eens per jaar worden alle vrijwilligers uitgenodigd door het bestuur voor het vrijwilligersdiner. Daarmee bedanken we als club hun inzet van afgelopen jaar. Dit jaar zal het diner op 17 november plaatsvinden.

We rennen met elkaar rustig naar het einde van het jaar. Samen maken we de club. Daarom is het goed om elkaar ook na het lopen op woensdagavond en zondagochtend aan de bar nog even te spreken.

Arnoud Nierop
Voorzitter