Jana’s loopleven: lopen voor gezondheid

Nadat eind 2015 mijn moeder meer dan een jaar ernstig ziek was heb ik de knop omgezet. Ik ben begonnen met gezonder te leven, gezonder te eten, ruim 20 kg afgevallen en begonnen met sporten en eind augustus ben ik begonnen met hardlopen bij de Leidse Hout Lopers.

Ik dacht dat ik het niet kon maar ik begon het leuk te vinden en heb mijn eerst wedstrijd in oktober 2016 gelopen. Dat was de Loop tegen kanker in Warmond van 5 km waar ik dacht waar is de eindstreep eindelijk? Wat kunnen 5 km toch lang zijn.

In januari 2017 begon ik mee te lopen met de Loopgroep Oegstgeest en na een jaar “vreemdgaan” ben ik weer terug bij de gezelligste loopgroep van heel Nederland. Inmiddels heb ik aardig wat wedstrijden achter de rug en ook aan de rem moeten trekken en blij dat ik überhaupt nog loop. Genoeg blessures gehad, twee kapotte knieën maar ik ben er nog en nog altijd trots dat ik in oktober 2018 de 15 van Wassenaar heb gelopen. Of beter eigenlijk: blij dat ik ze mocht lopen, gezellig samen met Frans Roos en Manuela.

Er staan wat leuke loopjes in mijn agenda voor 2019.  Op 17 maart de Urban Trail in Amsterdam, die stad waar ik in 2005 verliefd op raakte. Ik loop de 10 km van de Leiden Marathon en last but not least loop ik de 10 km voor het goede doel van de Ladiesrun in Rotterdam op 16 juni 2019. Hier gaat het mij echter niet om de tijd, ik vind het belangrijker om mee te doen en Pink Ribbon te steunen. Ik ken zelf mensen die de diagnose borstkanker hebben gekregen. Vreselijk. Veel mensen zijn genezen maar helaas ook overleden. Mijn doel is om in totaal € 250 binnen te halen voor Pink Ribbon! Willen jullie mij helpen en Pink Ribbon steunen? Elke euro telt! Doneren kan HIER!

Het zou mooi zijn als nog een paar dames aansluiten en wij gezellig samen naar Rotterdam gaan en de Loopgroep Oegstgeest vertegenwoordigen. Inschrijven kan hier.

De heren zijn natuurlijk ook van harte welkom aan het parcours om ons aan te moedigen! Eén keer in het jaar voor het goede doel lopen moet kunnen toch? Ik ga daarvoor!

Groeten,
Jana