Arnoud

Hoe loopt het? maart 2017

De lente komt er aan! Aan het weer is het nog niet helemaal te zien, maar de dagen worden merkbaar langer. Nog een paar maandjes en dan lopen we weer in de avondzon. Tot die tijd is het motto: samen veilig over straat. Dus in ieder geval reflectiehesje aan en bij voorkeur je armlampje dragen. Ik kijk er nu al naar uit naar de zomeravonden en volgens mij ben ik niet de enige.

Ook kijken we als bestuur vooruit. De ledenvergadering is gepland op woensdag 7 juni 2017. Zoals in de vorige ledenvergadering gevraagd, zullen we een relatief korte ALV plannen. Als er zaken zijn die nader besproken moeten worden, kan dat op woensdagavonden uitgebreider gebeuren na de trainingen. We gaan eens kijken hoe dat bevalt. Laat dat ook vooral een uitnodiging zijn voor iedereen die wat wil vertellen over zijn loopervaringen, trainingsmethode of andere loopgerelateerde onderwerpen.

Tijdens de ALV op 7 juni zal Claudine aftredend als secretaris. Wie wil haar opvolgen als bestuurslid?  Laat het weten wanneer je geïnteresseerd bent (bestuur@loopgroepoegstgeest.nl). Als je eerst meer informatie wilt, loop dan eens samen met Claudine op of spreek een van de andere bestuursleden aan.

Het grote bespreekpunt in de plaatselijke politiek de afgelopen periode was de Sportnota van Oegstgeest. De nota hield de sportverenigingen bezig omdat de gemeente een dikke rekening wil doorschuiven naar de clubs. Een rekening die bij kleinere verenigingen (te) hard aankomt. Voor ons geldt dat indirect, omdat Pecos eigenaar is van ons onderkomen. Maar de voorzitters van de sportverenigingen tezamen, hebben we het voor elkaar gekregen de Sportnota terug te sturen naar de tekentafel. Het college heeft opdracht gekregen om een nieuwe versie van de Sportnota te schrijven. En deze keer een die sámen met de sportclubs tot stand komt; participatie is het toverwoord.

Als sportclubs zetten we ons in voor de samenleving en als leden dragen wij via de club of individueel veel aan bij. Peter Elsakkers bijvoorbeeld heeft zich opgeworpen als coördinator voor de collecte voor het Fonds Sport Gehandicapten, waarover je in deze nieuwsbrief meer leest. En wij kunnen hem daar weer bij helpen. Een geweldig initiatief van Peter!

Vorige week zondag hadden we een gastloper: niemand minder dan Burgemeester Emile Jeansch. In de maand dat hij een jaar onze burgemeester is, bracht zijn kennismakingsronde door Oegstgeest hem bij de Loopgroep. Hij heeft met de groep Lang meegelopen. Hierover heeft hij  een leuk bericht op zijn facebookaccount gezet. Hij schrijft dat hij heerlijk heeft gelopen en het meelopen erg leuk heeft gevonden. En dat laatste snappen wij natuurlijk maar al te goed!

Blijf allemaal gezond en lekker lopen!
Arnoud Nierop

1 reply

Comments are closed.