communicatie

Website vernieuwd

Misschien is het je niet direct opgevallen omdat de stijl en de foto’s in de banner nog hetzelfde zijn, maar de website is in de loop van de zomer door Yvette flink onder handen genomen.

Eind 2015 vond vorige grote onderhoudsbeurt plaats, waarbij ook de nieuwe huisstijl is ingevoerd. De structuur was gebaseerd op wat we toen dachten dat nodig of handig was. Na 2 jaar intensief gebruik met kleine en grote toevoegingen was de site ook voor ons zelf niet altijd even overzichtelijk meer. En omdat steeds meer mensen de site bezoeken vanaf een tablet of smartphone wilden we de weergave op die apparaten nog wat verbeteren.

oud-en-nieuw

Wat er volgens ons nu beter is:
 • Het hoofdmenu is vereenvoudigd en het aantal vaste pagina’s verminderd.
 • De zijbalk is afgeschaft met het oog op een betere weergave op mobiele apparaten
 • De belangrijkste zaken staan nu bovenaan op de voorpagina en zijn direct in beeld zonder scrollen:
  – de meest recente agenda items
  – “SNEL NAAR…”  met links naar veel bezochte pagina’s
  – de alertbox, het vakje met urgente mededelingen. Alleen op smartphones zie je ze onder elkaar.
 • Alle teksten zijn herzien. Met dank aan Hermien en Roel die veel input hebben geleverd overal waar het over trainingen en lidmaatschap gaat.
Communicatie Commissie vergadert

Communicatie Commissie vergadert

Maar er zal best nog wel iets zijn dat we over het hoofd hebben gezien. Vind je iets dat niet klopt of duidelijker kan, of kan je iets niet vinden: redactie@loopgroepoegstgeest.nl of trek een van ons aan het loopshirt tijdens een training.

 

Een paar gebruikstips:
 • Het hoofdmenu bovenaan is breed, en we hebben het logo er ook nog naast gezet. Hierdoor kan het ook op een gewone computer met een klein beeldscherm (of als je het browser-venster klein maakt) gebeuren dat je het menu voor mobiele apparaten krijgt, een knopje:
  knopje-mobiel-menu
  Klik er op en je ziet de vertrouwde categorieën weer.
 • Alles is in principe via het hoofdmenu bovenaan te vinden, maar er is ook een goed werkende zoekfunctie: klik op zoekenrechts bovenaan (momenteel niet beschikbaar in het mobiele menu)
 • Er is geen archief van de nieuwsbrieven zoals ze maandelijks verzonden worden, maar alle onderwerpen uit de nieuwsbrief zijn als artikel op de website terug te vinden.