Basiscursus hardlopen

Loopgroep Oegstgeest start op 7 november 2018 met een nieuwe editie van de basiscursus hardlopen. De cursus is opgezet voor mensen die (bijna) geen loopervaring hebben, maar ook ‘herintreders’ zijn van harte welkom. Het doel is om 5 kilometer achter elkaar te leren hardlopen.

Gecertificeerde trainers bouwen de loopconditie langzaam en verantwoord op: naast zorg voor een goede warming-up en cooling-down, is er ook loopscholing om te werken aan de looptechniek. Elke woensdag na afloop van de training staat in het clubhuis van Pecos de bar open en kunnen de loopverhalen en ervaringen worden uitgewisseld.

Op woensdag 10 oktober 2018 is er om 20.15 uur een informatieavond in het clubhuis van Pecos. Je kunt dan al je vragen stellen over wat je kunt verwachten.

De eerste training start op woensdagavond 7 november om 20.00 uur. De cursus duurt 5 maanden, van ‘na de herfstvakantie’ tot Pasen. Zo ben je in het voorjaar klaar voor de bekroning op de basiscursus: deelname aan de 5 km van de PaasHaaswijkloop op Tweede Paasdag. Misschien wel je eerste hardloopwedstrijd ooit?

De kosten van de 24-weekse cursus bedragen €75 ,- per deelnemer. Je traint twee keer per week, op de woensdagavond en de zondagmorgen. In het voorjaar ben jij dan klaar voor de 5 kilometer van de PaasHaaswijkloop! Haal meer uit jezelf, doe mee en ervaar hoe motiverend lopen in de groep is!

Na de cursus kun je eventueel doorstromen naar de trainingsgroep Beter 5.

Loop je al hard, dan is meelopen met één van de trainingsgroepen iets voor jou.

Basiscursus 2018 van start!
 • Informatieavond

  woensdag 10 oktober, 20.15 uur

 • Eerste training

  woensdag 7 november, 20.00 uur

 • Vervolgtrainingen gedurende 24 weken

  woensdagavond, 20.00 uur – 21.15 uur
  zondagochtend, 9.30 uur – 10.45

Geslaagd! Basiscursusgroep 2016 na afloop van de PaasHaaswijkloop