Gebruik van Pecos

Tl;dr: Clubhuis m.i.v. 26 september weer open voor omkleden en toiletten en verzamelen voor Pecos en niet meer op parkeerterrein. De bar blijft nog gesloten. Ook weer koffie van Greet (to go). Lampjes verwisselen op 22 en 26 september en nieuwe shirts kunnen worden gepast op woensdag 29 september. Lees meer

Zes nieuwe trainers voor de loopgroep!

Met de versoepeling van de coronaregels en het opstarten van de trainingen, zijn er voor de zomervakantie in sneltreinvaart zes nieuwe trainers opgeleid. Lees meer

PaasHaaswijkloop 2020 afgelast

In verband met het Coronavirus zijn we helaas genoodzaakt om de PaasHaaswijkloop 2020 op maandag 13 april af te gelasten.

Tot volgend jaar!

Het PaasHaaswijkloop-team
Dina, Ad, Peter, Jeroen en Kees

Buurtvereniging Haaswijk en de Morsebel
Loopgroep Oegstgeest

Alle trainingen tot 1 juni afgelast

Update 23 maart: Kabinet verbiedt alle bijeenkomsten met meer dan drie mensen tot in elk geval 1 juni. Geen trainingen of activiteiten dus bij de Loopgroep tot die tijd.

 

Oorspronkelijk bericht:

In verband met het coronavirus adviseert de Atletiekunie (in navolging van NOC*NSF) dat in ieder geval tot en met 31 maart alle sportactiviteiten worden afgelast. Onze loopgroep neemt dit advies over. Er zijn de komende weken dus geen clubtrainingen.

Je ontvangt bericht zodra we weer gaan trainen, of wanneer trainingen na 31 maart ook geschrapt zouden worden.

Upgrades forum en website

Op dinsdag 14 januari zijn een aantal software onderdelen van de website en het forum vernieuwd. Vooral op het forum is er heel wat veranderd en daar moet je even naar kijken. Lees meer

Menno liep eventjes een 100-kilometerrace

Menno mag zich officieel Centurion noemen. Sinds de Romeinen hun leger hebben teruggetrokken uit onze streken, wordt die term gebruikt voor hen die een hardloopevenement van 100 kilometer hebben voltooid. (Dat je er dan nog fris uit kunt zien, zie je hieronder :))

Menno liep de Beartrail in dik 14 uur. Deze wedstrijd is een trailrun in de Belgische Voerstreek met als ultieme uidaging de Grizzly 100, een Ultratrail van 100 km door de mooie Voerstreek en langs de grens van Nederland en België naar het Drielandenpunt en weer terug.

Men noemt deze afstand ook “the brutal one’ want er vallen ook nog eens 3000 hoogtemeters te overwinnen, pittige single trails en klauterpartijen. Na eerdere pogingen in de Alpen waar de route wegens weersomstandigheden werd ingekort nu dus een echte volle honderd!

Zelf zegt hij over zijn prestatie dat het wel meeviel: “het was zeker niet de zwaarste loop die ik ooit gedaan heb, maar het is leuk om die honderd toch een keer gedaan te hebben. Het was een mooie route, met leuk volk.” Voor verdere bespiegelingen moet je hem zelf maar even aanschieten!

Proficiat Menno!

 

ZZ Circuit 2019-2020

Het Zorg en Zekerheid Circuit bestaat 25 jaar. De inschrijving staat nu open. Voor veertig euro ben je weer verzekerd van een nieuw loopshirt en inschrijving voor acht prestatielopen tussen 3 november (Mijdrecht) en april (Noordwijkerhout), waaronder onze eigen Nieuwjaarsloop.  Lees meer

Bevrijdingsvuurestafette 2019

Er is 5 mei geen looptraining. Je bent wel van harte uitgenodigd om de Oegstgeester Bevrijdingsvuurestafettelopers te verwelkomen bij een korte ceremonie tussen 10 en 10:30 in het Bos van Wijckersloot. Zij lopen namelijk, in de voetsporen van vele anderen met het bevrijdingsvuur ’s nachts vanuit Wageningen naar Oegstgeest.

Lees meer

Uitslag, video en foto’s PaasHaaswijkloop 2019

Het was een stralende lentedag. Aan de warme kant voor hardlopen, maar zo’n 65 kinderen en 160 volwassenen lieten zich daar niet door weerhouden. Met een hoop water en aanmoedigingen van veel toeschouwers in het Mien Ruyspark en bij de Klinkenbergerplas werden er toch nog mooie tijden neergezet. En de deelnemers aan de basiscursus 2018/2019 vierden hun eerste 5 km met een koel glas… champagne!

Op de webpagina van de PaasHaaswijkloop vind je de winnaars, finishvideo, een samenvatting en foto’s.

Hardloopgroep loopt ploggend door Oegstgeest

Net als elke woensdagavond liepen de lopers van de Loopgroep Oegstgeest op 8 augustus door de straten van Oegstgeest. Wie goed keek, zag dat ze dit keer echter gewapend met handschoenen en vuilniszakken afval aan het verzamelen waren. Ze deden namelijk aan ploggen. Lees meer