Nieuws > Bericht >> Alle nieuwsberichten vanuit de vereniging

Lustrumactiviteiten

Dit jaar bestaat de Loopgroep 20 jaar en dat moet gevierd worden. Deze gelegenheid willen we uitgebreid samen met jullie gaan vieren het komende jaar.
We gaan de komende maanden een aantal leuke activiteiten doen!

Lees meer

Hoe loop het? – februari 2020

Zo! De kop is er af. 2020 is begonnen en we hebben het meeste weer voor de eerste keer gedaan. Trainen, zweten, prestaties neerzetten. En, goede voornemens overboord gegooid. Of toch niet? Dat is dan wel weer knap. De aanhouder wint. En dan wordt 2020 een heel mooi jaar. Heel veel succes met alle ambities! Lees meer

Train ook mee met de 10 voor 10!

Op woensdag 12 februari start het trainen 10 voor 10! Het idee is twee jaar geleden ontstaan uit de groep zelf door enkele ervaren lopers, die op de woensdagen meelopen in de tempogroepen 40/45/50 en al regelmatig een 10 of een 21 hebben gelopen. Zij wilden zich eens gericht gaan voorbereiden op een ‘snelle’ 10 km. Roel heeft dit keer gekozen voor de 10 km Z&Z Noordwijkerhout op 19 april a.s.

Hiervoor is een schema opgesteld: 10 weken specifiek trainen voor een 10 km. Daarom de naam 10 voor 10!

In het schema wordt uitgegaan van het volgen van de drie clubtrainingen in de week: woensdag, vrijdag op de baan en zondag. En voor wie wil: ook een vierde looptraining in de week.

Train je niet mee in genoemde tempogroepen, maar ben je wel een ervaren loper op de 10 en de 21, reageer dan ook! En dat geldt ook voor als je bijvoorbeeld nooit op de vrijdag kan, maar wel op een ander tijdstip wil lopen. Dan kijken we samen wat verstandig en haalbaar is.

Belangstelling? Meld je aan bij Roel: rbhendriksen@gmail.com. Geef dan gelijk je recent gelopen tijden door op de 10 en de 21 en…… natuurlijk jouw streeftijd voor 19 april!

Kom maar op!

 

Samen trainen voor de halve marathon in mei?

Ook dit jaar willen we ons weer met een gezamenlijk programma voorbereiden op de halve marathon van Leiden op zondag 10 mei 2020.

We richten ons vooral op lopers die voor het eerst een halve marathon willen uitlopen of de afstand al vaker hebben gelopen maar net even wat sneller wil lopen dan de vorige keer. Het kan ook zijn dat je de afstand gewoon lekker wil uitlopen en het gezellig vindt om trainingen en ervaringen te delen met andere lopers.

We willen zondag 9 februari al van start met een schema dat uitgaat van 3 trainingen per week. Deels zullen we met de reguliere trainingen meetrainen, vooral op woensdag, maar deels zullen we als groep apart trainen.

Uitgangspunt is dus dat je tijd en zin hebt om 3 per week te lopen. We gaan er van uit dat je nu al wel 10-12 km als duurloop in de benen hebt en in staat bent 10 kilometer binnen de 65 minuten te lopen.

Lijkt het je leuk om mee te lopen? Of durf je de uitdaging aan? Meld je dan aan via het mailadres halvevanleiden@loopgroepoegstgeest.nl.

Bij je aanmelding graag het volgende vermelden:

  • Je naam
  • Mobiele nummer (we willen een app-groep aanmaken)
  • Of je al vaker een halve marathon hebt gelopen?
  • Heb je al een doel voor ogen (bijvoorbeeld eerste keer een halve marathon, gewoon lekker uitlopen of een snelle(re) tijd)
  • Hoe vaak en met welke groep loop je nu meestal mee
  • Zijn er nog blessures waar we rekening mee moeten houden?

Inschrijven voor Leiden moet je nog wel even zelf doen, voor zover je dat nog niet gedaan hebt! Dat kan via https://marathon.nl/21-van-zorg-en-zekerheid/

Doe dat zo snel mogelijk, als je je voor 1 februari inschrijft krijg je namelijk nog een korting van 30% op het inschrijfgeld. (Bij inschrijven in februari of maart bedraagt de korting 20%.)

Z&Z Runnersworld Nieuwjaarsloop 2020 een groot succes!

Hulde aan de lopers en dank aan alle vrijwilligers die vandaag hebben bijgedragen aan een succesvolle editie van de Z&Z Runnersworld Nieuwjaarsloop. Bij de 25 jarige jubileum editie van de Runnersworld Nieuwjaarsloop verschenen weer heel veel mensen aan de start. De G-loop, de kinderloop, de 5 kilometer en vooral de 10/15 kilometer hadden een mooi deelnemersveld.

Als Loopgroep Oegstgeest helpen wij jaarlijks mee met de organisatie van deze eerste loop van het nieuwe jaar. Dit jaar hebben Dina, Peter en Ad voor ons het voortouw genomen bij ons deel van de organisatie. Vele handen maken licht werk en dat was ook goed te merken aan alle Loopgroepers die geholpen hebben met de opbouw, het inschrijven, bemannen van de tenten, als verkeersregelaar zorgden voor veilige oversteekplaatsen en het wijzen van de weg en tot slot het afbouwen van alles wat de dag ervoor was opgebouwd.

Langs het parcours en op het terrein van Leiden Atletiek zag het blauw van de Loopgroepjasjes en -mutsen. Een heel mooi gezicht! Zeker ook met de nieuwe vlaggen die mooi wapperden op de lichte windvlagen. We vallen op als Loopgroep en onze inzet wordt door de organisatie van Z&Z en Leiden Atletiek (maar vooral ook door de ongeveer 1.300 deelnemers!!) heel erg gewaardeerd.

Heel veel dank voor al jullie hulp! Zonder jullie inzet was het zeker niet zo’n succes geworden.

We kunnen met zijn allen terugkijken op een geslaagd evenement. Woensdag heffen wij het glas op het nieuwe loopjaar en wensen wij elkaar het beste toe. We zijn vandaag alvast goed begonnen.

Hartelijke groet,
Arnoud

Deel hier je goede hardloopvoornemens!

Goede voornemens zijn meestal na een paar weken wel weer verdwenen, maar hardlopen blijven we allemaal toch wel doen! Daarom, deel hieronder je doelen of goede voornemens met je clubgenoten! Lees meer

8 januari: nieuwjaarsborrel

Op 8 januari organiseert de barcommissie een nieuwjaarsborrel. Deze vindt plaats na de training. Wees erbij om elkaar al dampende al het goede voor het nieuwe jaar toe te wensen en samen het glas te heffen.

Hoe loopt het? – januari 2020

Namens het bestuur wil ik jullie een heel mooi, gezond en liefdevol 2020 toewensen! Daarbij hopen wij dat iedereen dit jaar fit en vrij van blessures blijft. Luister goed naar je lichaam en gebruik de trainers als coach voor een passend trainingsprogramma als je aan het trainen bent voor een specifieke loop of als je een dreigende blessure hebt. Zo wordt 2020 ook weer een mooi loopjaar! Lees meer

Bootcamp en duintraining op de valreep van 2019

Na een afwisselende korte bootcamp ging de loopgroep op 29 december voor de tweede keer in december aan de duintraining. Op de foto’s leek het wel alsof het leuk was 🙂 Lees meer

Felicitaties voor Roel

Roel is begin december geslaagd voor zijn diploma Praktijkbegeleider van de Atletiekunie. Hij ontving tijdens de kerstborrel al bloemen. Een paar dagen later werd hij ook nog eens voor de derde keer opa.

Twee maal van harte gefeliciteerd!