Artikel > Ingezonden >> Diverse artikelen ingezonden door leden

We lopen weer verlicht

De eerste woensdagtrainingen met verlichting zijn alweer voorbij. Het inspireerde Karin tot een serie foto’s van het snel vallende donker tijdens de laatste augustustraining. Lees meer

Nieuws van sponsor Runnersworld: test schoenen van Hoka One One

Loopgroep Oegstgeest TEST EVENT met Hoka One One op vrijdag(avond) 15 november a.s. op de atletiekbaan in de Leidse Hout!

Hoka One One komt naar Runnersworld Leiden! Het populaire hardloopmerk met de “dikke zolen” is zowel de hele dag aanwezig in de winkel als s’avonds op de atletiekbaan in de Leidse Hout tijdens de reguliere training van Roel. Er is dan gelegenheid om Hoka One One te testen. Jerry Kenbeek (Tech Rep van Hoka One One Benelux) is de hele dag en avond aanwezig voor advies, vragen en alle ins en outs.

Vanaf 10 uur tot 17 uur in de winkel en vanaf 19 uur tot 21 uur op de atletiekbaan in de Leidse Hout bij Leiden Atletiek.

Ken je de Carbon X van Hoka One One al? De Carbon X is een geduchte rivaal. Deze high-performance schoen is ontworpen met de meest innovatieve technologieën, en kenmerkt zich door een plaat van koolstofvezels die je naar voren stuwt en je afzet versnelt. Dit is één van de modellen die je op deze speciale Hoka dag kunt testen.

Behalve de Carbon X neemt Jerry ook de volgende modellen mee;
Clifton 6
Arahi 3
Bondi 6
Rincon

Kom jij ook langs om Hoka One One te testen? Op de baan of in de Leidse Hout…je zegt het maar. Jerry neemt leuke goodies mee dus alle reden om je aan te melden voor dit test event of kom gezellig langs…meld je aan via info@runnersworldleiden.nl

 

Salomon 4 trails 2019

“Heb je de dieren buiten gezien?” vroeg Uta in de grote tent in Nassereith. Visioenen van een weilandje met een paar Murmeltieren (zoals vroeger op de Camping in Landeck) doemden op voor mijn geestesoog of alpaca’s misschien?Uta sleepte me aan een arm naar buiten en wees ze me op bewegende goud bruine stipjes op een loei steile helling die het dal begrensde, jawel een vijftal gemzen! Een goed voorteken.

Liesbeth van der Haak vertelt over de vierdaagse bergtrail in Oostenrijk die ze met Birgit deed. Lees meer

Verslag Great Breweries Marathon 2019

Op Moederdag ging reeds om half zes de wekker in een aantal huizen in de Leidse regio. 22 lopers, waarvan drie van de Loopgroep Oegstgeest moesten op tijd bij Leiden Road Runners zijn om daarvandaan met de bus naar het Belgische Puurs te rijden. Hier, bij de brouwerij van Duvel begon de Great Breweries Run van 25 kilometer. Oegstgeester inbreng kwam van Arnoud, Rob en Harm. Lees meer

Martijn loopt voor Ronald McDonaldhuis

Zaterdag 22 en zondag 23 juni 2019 doe ik (Martijn Meulenbroek :)) met het team de Hoeverunners mee aan de HomeRun: een sponsorloop van het Ronald McDonald Kinderfonds. We lopen in estafettevorm 240 kilometer in 24 uur. Dwars door Nederland. Dag en nacht. Om geld in te zamelen voor de Ronald McDonald Huizen en vakantiehuizen. Lees meer

XL: wellicht het best bewaarde geheim van onze vereniging

Trainingsgroep XL  is een buitenbeentje in onze club en dat vinden wij best jammer. Want wat wij doen vinden we zó leuk, dat zouden méér mensen moeten doen.

We lopen elke zondag met veel plezier dwars door de duinen en het bos, over los zand of door de modder, over kleine paadjes of liever zelfs,  buiten de gebaande paden. Dat is zwaarder dan lopen op de weg, en vergt nogal wat kracht en uithoudingsvermogen. Maar je wordt er heel sterk en behendig van.

We nemen onderweg een paar keer een korte pauze om op adem te komen of om te kijken naar een bijzondere paddenstoel, orchidee of een schattig hertenjong dat zich schuilhoudt in het hoge gras. Of  gewoon om te genieten van het uitzicht. We lopen in de natuur en zijn ermee verbonden.

En dan draven we weer door, op naar de koffie aan het eind van de route. We hebben er dan 18 tot 26 km opzitten en het is 12 uur geweest, dus sommige leden menen dat ze wel een stuk appeltaart bij de koffie hebben verdiend. Zo eindigt de trailloop altijd gezellig.

Op het ogenblik hebben we zo’n 15 mensen die regelmatig meelopen met XL. Daaronder zijn ervaren ultralopers die wel 100 km aankunnen, maar ook lopers die 24 km al een hele afstand vinden. Over de lopers zelf zullen we een andere keer vertellen.

Uitnodiging
We vinden het heel leuk als meer mensen met ons mee willen lopen. Voor een beetje ervaren loper moet het geen probleem zijn. Heb je een halve marathon in de benen zitten? Dan moet die 18 in de duinen ook wel lukken, en de week daarna misschien de 20 km. Ben je onzeker of je het wel kan halen?  Daar kom je maar op één manier achter: loop gewoon eens mee.  We beloven je dat er de eerste keer altijd iemand met je meeloopt, ook als je noodgedwongen inkort.

We nodigen je uit om zondag 17 februari met ons mee te lopen. De route die is uitgezet is 19 km.

Uitrusting
Je hebt geen bijzondere uitrusting nodig, maar een waterfles is wel prettig en een dadel of een gelletje voor extra energie onderweg. Neem voor na de loop een droog shirt, een  trainingsjack en –broek mee om warm te blijven. Als je geen appeltaart wilt bij de koffie, kun je een boterham, chocomel of een banaan meenemen.

Aanmelden
Als je zondag 17-2 of een andere zondag wilt meelopen, meld je de aan via het forum van de loopgroep. Helemaal bovenaan staat XL. Heb je vragen, zet ze daar gerust neer. Dan neemt Hermien Bruin (trainer-coördinator van XL) contact met je op.

Nog een paar foto’s als toetje omdat we het zo leuk vinden.

doe mee aan onderzoek bij (halve) marathon Leiden

Het lopen van een marathon wordt steeds populairder. Naast de vele positieve gezondheidseffecten van duurinspanning, kan die inspanning ook gepaard gaan met maagdarmklachten.

Onder de titel “With help of my little friends?” gaat Hogeschool Leiden samen met een groot aantal partners binnen en buiten de sport onderzoek doen naar de relatie tussen de samenstelling van de darmmicrobiota en het ontstaan van maagdarmklachten tijdens duurinspanning. De onderzoekers hebben daarbij het oog laten vallen op deelnemers aan de Leiden Marathon (hele en halve marathon) in 2019.

Voor het onderzoek worden gevraagd: Nederlandse mannelijke* hardlopers tussen de 18 en 45 jaar, die tenminste 2x per week trainen. Je wordt gevraagd gedurende een periode van 3 maanden een trainingsdagboek bij te houden en wekelijks een vragenlijst in te vullen. Daarnaast lever je 3 keer een fecesmonster in, alvorens je meedoet aan de halve of hele marathon van Leiden.

*) Omdat bekend is dat de menstruatiecyclus van vrouwen van invloed is op de darmmicrobiota en dus mogelijk ook effect heeft op de relatie tussen de darmmicrobiota en het ontstaan van maagdarmklachten tijdens het lopen van een (halve) marathon.

Dit onderzoek levert je op: deelname aan het kick-off en een afsluitend evenement met interessante presentaties/workshops, driemaal een uitgebreid verslag van je darmmicrobiota en een hardloopshirt.

Aanmelden kan via het formulier onderaan deze pagina op de website van Leiden marathon.

Klik hier voor de flyer van het onderzoek. Meer informatie over dit onderwerp:

https://www.hsleiden.nl/actueel/nieuws/onderzoek-voorkomen-maag-darmklachten-tijdens-hardlooptraining.html

https://www.running2020.org/category/buikloop/

Mededelingen van de trainers

Een aantal berichten van Katja namens ons trainerscollectief.

Lees meer

Indian Summer Ultratrail 20 oktober 2018

De Indian Summer (Ultra-)trail is een jaarlijks evenement eind september met afstanden van ca. 50 tot 130 km. door de Drentsche Aa en heide en bossen rondom Grollo. Liesbeth en Birgit deden op 20 oktober 2018 de 60 (!) km. en Liesbeth vertelt het verhaal. Lees meer

Communicatieplan

Vier enthousiaste mensen, Geralda, Hester, Claudine en Suzanne,  hebben zich gemeld om na te denken over een communicatieplan n.a.v. de notitie “Loopgroep Oegstgeest in Beweging’. Lees meer