Nieuws > Oproep >> Wat hebben we nodig, wie helpt mee.

Zeg het voort: de Basiscursus start weer in het najaar

De Basiscursus Hardlopen van Loopgroep Oegstgeest start op woensdagavond 27 oktober a.s. en loopt door tot de Paashaaswijkloop op Tweede Paasdag, 18 april 2022. Alles natuurlijk onder voorbehoud dat het volgens de coronaregels mogelijk is. Lees meer

Kom eens naar de baantraining en verbeter je looptechniek!

Iedere vrijdagavond vanaf 20:00 uur geven we looptrainingen op de atletiekbaan in Leiden, naast het Leidse Hout. Met deze trainingen kun je je looptechniek én je basistempo verbeteren. Lees meer

Kom helpen bij onze Nieuwjaarsloop op 5 januari

Beste mensen,

Op zondag 5 januari begint het nieuwe jaar traditiegetrouw met de Nieuwjaarsloop bij Leiden Atletiek. Dit is voor veel lopers een mooie gelegenheid om het jaar sportief te starten.

Om alles in goede banen te leiden zijn er een hoop vrijwilligers nodig. Ad en Peter regelen dit jaar de parcourswachten en verkeersregelaars.

Daarom aan jullie de vraag of je dit jaar een handje willen helpen!

Het is leuk om één keer per jaar in plaats van zelf te lopen er voor te zorgen dat anderen veilig en wel de finish bereiken. Naast verkeersregelaars zijn er ook vrijwilligers nodig voor het op- en afbreken, inschrijving, tassengarderobe e.d. Ook als je zelf loopt kun je evt. daarvoor of daarna nog nuttig zijn.

Kunnen wij rekenen op je hulp? Geef je op via nieuwjaarsloop@loopgroepoegstgeest.nl

Met vriendelijke groet,
Peter Elsakkers
Ad van Nieuwland

Experiment Langzamer Lang Succes! Loop ook mee!

Op 24 februari was het voor het eerst zo ver: het experiment Langzamer Lang voor rustige duurlopen! Om half 12 kwamen de laatste lopers van de 12 kilometer blij en tevreden binnen. Er kon bij het prachtige weer weinig misgaan, en het concept had ook zeker aan de verwachting voldaan. Eerder waren de lopers van 6 en van 9 km al gearriveerd. Lees meer

Vrijwilligers Gezocht Voor Paashaaswijkloop

Niet alleen de deelnemers aan de Basiscursus bereiden zich voor op de Paashaaswijkloop 2019, achter de schermen is ook de organisatie al begonnen.

Net zoals voorgaande jaren lukt dat uiteindelijk alleen met de inzet van enthousiaste vrijwilligers. We zoeken met name mensen die we als verkeersregelaar kunnen inzetten, maar ook mensen voor bij de inschrijving, de drankpost en de garderobe.

De Paashaaswijkloop is traditioneel op Tweede Paasdag, dit jaar valt dat op 22 april. De kinderloop start om 11:30, de 5 en de 10 km om 12:15.

Voor vragen over de Paashaaswijkloop kun je terecht bij Peter Elsakkers en Martijn Meulenbroek of hier.

Aanmelden kan via info@paashaaswijkloop.nl .

Samen trainen voor de halve marathon van Leiden op 19 mei

Binnenkort gaan we van start met een gezamenlijk programma om ons voor te bereiden op de halve marathon van Leiden.

We richten ons op de recreatieve loper die de halve marathon voor het eerst wil uitlopen of de afstand al vaker heeft gelopen maar hem net even wat sneller wil lopen dan de vorige keer. Het kan ook zijn dat je de afstand gewoon lekker wilt uitlopen en het gezellig vindt om trainingen en ervaringen te delen met andere lopers.

Uitgangspunt is dat je tijd en zin hebt om 3 per week te lopen. Eerlijk gezegd, meedoen voor de 21 km is realistisch als je op woensdagen met de tempogroepen (T65 of sneller) traint en 10-12 km als duurloop in de benen hebt (een-na-langste groep op zondag).

Hier doen we het voor in 2019 :)!

We starten na de krokusvakantie met een schema dat uitgaat van 3 trainingen per week. Jullie worden bijgestaan door Colette Gonsalves en door Jaap Vreeburg. Deels zullen we met de reguliere trainingen meetrainen, vooral op woensdag, en deels zullen we als groep apart trainen.

Wil je jezelf uitdagen? Geef je dan op bij Jaap Vreeburg (jaapvreeburg31@outlook.com)

Als je meedoet willen we graag het volgende van je weten:
• Wat is je doel voor de 21 km? Dat kan van alles zijn zoals hierboven aangegeven.
• Hoeveel kilometer en hoe vaak loop je in de week gemiddeld in totaal?
• Wat is je langste afstand die je hebt gelopen in de afgelopen vier weken?
• Zijn er nog blessures waar we rekening mee moeten houden?
• Wat is je mobiele nummer?

Inschrijven voor Leiden moet je wel zelf doen, voor zover je dat nog niet gedaan hebt!

Gezellig als je meedoet!
Colette en Jaap

Jana’s loopleven: lopen voor gezondheid

Nadat eind 2015 mijn moeder meer dan een jaar ernstig ziek was heb ik de knop omgezet. Ik ben begonnen met gezonder te leven, gezonder te eten, ruim 20 kg afgevallen en begonnen met sporten en eind augustus ben ik begonnen met hardlopen bij de Leidse Hout Lopers.

Ik dacht dat ik het niet kon maar ik begon het leuk te vinden en heb mijn eerst wedstrijd in oktober 2016 gelopen. Dat was de Loop tegen kanker in Warmond van 5 km waar ik dacht waar is de eindstreep eindelijk? Wat kunnen 5 km toch lang zijn.

In januari 2017 begon ik mee te lopen met de Loopgroep Oegstgeest en na een jaar “vreemdgaan” ben ik weer terug bij de gezelligste loopgroep van heel Nederland. Inmiddels heb ik aardig wat wedstrijden achter de rug en ook aan de rem moeten trekken en blij dat ik überhaupt nog loop. Genoeg blessures gehad, twee kapotte knieën maar ik ben er nog en nog altijd trots dat ik in oktober 2018 de 15 van Wassenaar heb gelopen. Of beter eigenlijk: blij dat ik ze mocht lopen, gezellig samen met Frans Roos en Manuela.

Er staan wat leuke loopjes in mijn agenda voor 2019.  Op 17 maart de Urban Trail in Amsterdam, die stad waar ik in 2005 verliefd op raakte. Ik loop de 10 km van de Leiden Marathon en last but not least loop ik de 10 km voor het goede doel van de Ladiesrun in Rotterdam op 16 juni 2019. Hier gaat het mij echter niet om de tijd, ik vind het belangrijker om mee te doen en Pink Ribbon te steunen. Ik ken zelf mensen die de diagnose borstkanker hebben gekregen. Vreselijk. Veel mensen zijn genezen maar helaas ook overleden. Mijn doel is om in totaal € 250 binnen te halen voor Pink Ribbon! Willen jullie mij helpen en Pink Ribbon steunen? Elke euro telt! Doneren kan HIER!

Het zou mooi zijn als nog een paar dames aansluiten en wij gezellig samen naar Rotterdam gaan en de Loopgroep Oegstgeest vertegenwoordigen. Inschrijven kan hier.

De heren zijn natuurlijk ook van harte welkom aan het parcours om ons aan te moedigen! Eén keer in het jaar voor het goede doel lopen moet kunnen toch? Ik ga daarvoor!

Groeten,
Jana

 

Help mee op 6 januari bij onze Nieuwjaarsloop

Heb je begin dit jaar ook zo genoten van deze loop? Was je loper of een van de enthousiaste vrijwilligers? Lopen, of zien lopen, het geeft ons allemaal plezier. De eerste zondag in het nieuwe jaar heb je weer de kans om van dit fraaie evenement te genieten; als loper aan de voorkant, of als vrijwilliger aan de achterkant. Een hele mooie ervaring, vooral voor onze nieuwe leden die dit hopelijk voor de eerste keer gaan meemaken. Lees meer

Oproep bijdragen aan nieuwsbrief

De nieuwsbrief is een van de communicatiekanalen van onze loopgroep. Hiermee houden we elkaar op de hoogte van wat er speelt binnen de club. Maar de nieuwsbrief hoeft niet alleen informatief te zijn. In tegendeel, het lijkt ons juist leuk als we ook bijzondere verhalen of andere loopervaringen kunnen delen. Lees meer

Basiscursus aanstaande! Informatieavond op 10 oktober

Zoals de titel doet vermoeden, gaan we weer beginnen met de basiscursus. Vergeet niet je schoonmoeder, buurman, melkboer en de slagersjongen te enthousiasmeren! Lees meer