Nieuwsbrief nr 66 – 27 december 2009

bijlage: trainingsschema januari

Agenda januari

30 dec.: oudejaarstraining, zie hieronder
3 jan.:   Runnersworld Leiden Bosloop, zie hieronder
6 jan.:   nieuwjaars bijeenkomst, zie hieronder
10 jan.: Egmond Halve Marathon
20 jan.: toelichting opbouw trainingsschema’s, zie hieronder
24 jan.: PuinDuinRun, zie hieronder

Bosloop: dringend vrijwilligers gezocht

Op 3 januari is de Runnersworld Leiden Bosloop die Leiden Atletiek en Loopgroep Oegstgeest samen organiseren. Onze belangrijkste inbreng is elk jaar een ploeg van ca. 20 vrijwilligers: parcoursbewakers, hulp bij het opbouwen en opruimen, mensen voor de inschrijfbalie enz. Langs allerlei wegen hebben we jullie al opgeroepen om je te melden als vrijwilliger en inmiddels hebben zich 11 mensen gemeld. Daarmee zitten we echter maar net over de helft, en de Bosloop is al over een week! Bij deze willen we nogmaals een dringend beroep op jullie doen. Iedereen is welkom, ervaren of beginner, alleen zaterdagmiddag, alleen zondag of beide. Ook als je zelf loopt kan je meehelpen met b.v. opbouwen op zaterdagmiddag of zondagochtend of na afloop bij het sorteren van de chips (licht, zittend werk). Meld je bij voorkeur per e-mail bij Willem Bast: w.l.bast@planet.nl of bel 071-5237193 .

Oud- en Nieuwjaarstraining

De laatste training van dit jaar is op 30 december, na afloop zijn er oliebollen en glühwein. Er zal een korte, vrolijke training worden gegeven zodat we in de stemming kunnen komen.

Op woensdag 6 januari is er na de training een nieuwjaarsbijeenkomst. Voorzitter Ad Jansen zal vooruitbliiken op het komende jaar en we kunnen elkaar een goed en  gezond nieuwjaar toewensen.

Toelichting trainingsschema’s 20 januari

Heb je altijd al willen weten waarom we de afgelopen maanden zo vaak in Z1 liepen? Of waarom we de ene week stevig aan het trainen waren en de volgende week weer heel rustig was? Wil je weten wat je de komende maanden nog te wachten staat? Kom dan naar de toelichting bij FIKS op woensdag 20 januari. Vanaf ongeveer 21.15, na de training, zal Joop Vlieg in een half uur het jaarschema uitleggen en aandacht besteden aan zaken als trainingsprincipes als periodisering, macro en meso cyclus, opbouw en herstel, en afwisseling van diverse trainingsvormen. Er zal ruim gelegenheid zijn tot vragen stellen.

PuinDuinRun

Wie gaan er mee naar de PuinDuinRun? De PuinDuinRun (spreek uit op zijn Haags: puìnduìnràun) is een ludiek Haags evenement met Alpiene trekjes.

De Haagse Puinduinen zijn een recreatiegebied letterlijk gebouwd op puin wat ontstond bij allerlei sloopwerkzaamheden in de 60 er jaren. Het wordt wel de Alpen van den Haag genoemd en het is dus een goede hoogtetraining voor de berglopers in spé onder ons.

De afstanden zijn 3.5 7 en 10 km, voor elke groep wat wils!.

Inschrijven kan via de site van RTC Den Haag en wie wil carpoolen kan zich aanmelden door een mailtje aan Liesbeth: lisavandieren@gmail.com .

Redactie Nieuwsbrief nieuwsbrief@loopgroepoegstgeest.nl

Nieuwsbrief nr 65 – 19 december 2009

Geen training zondag 20 december

In verband met de gladheid zijn de trainingen op zondag 20 december afgelast. Mocht je individueel gaan lopen, kijk dan goed uit. Een ongeluk zit in een klein hoekje.

De trainingen op woensdag 23 december gaan vooralsnog gewoon door. Je kan voorafgaand aan een training op de website nagaan of er bijzonderheden zijn (in de “lichtkrant” bovenaan de voorpagina).

De trainers, trainers@loopgroepoegstgeest.nl

Redactie Nieuwsbrief nieuwsbrief@loopgroepoegstgeest.nl

Woensdag 13 januari: geen training maar wel Nieuwjaarsborrel om 20:00 !!

Nog steeds gladheid. Enkele trainers hebben vandaag de trainingsmogelijkheden bekeken. Er zijn wel sneeuwvrije fietspaden waarop overdag goed te lopen is, maar met een groep in het donker en bij avondvorst op pad is nog te riskant.
Bij deze de oproep om morgen wel naar Fiks te komen, maar in je gewone kloffie.

Foto’s Strandtraining Zondag 10 januari

Foto’s Bosloop 3-jan-2010