Bosloop 2011

Medewerkers en lopers in actie bij de Bosloop 2011. Foto’s Hermien.
Links naar meer foto’s:
van Jurgen Kok Leiden Atletiek: 10 km ; 5 en 15 km
van Erik van Leeuwen Leiden Atletiek: Bosloop ; GeZZinsloop
van Nico Plaatzer Leiden Atletiek: rondom Start en Finish

Zondag 9 januari geen training

Voor alle zekerheid: in verband met de Bosloop is er zondag 9 januari geen training. In plaats daarvan kan je natuurlijk een mooie tijd op de 5, 10 of 15 km neerzetten. Inschrijven kan vanaf 9:30 uur tot 15 minuten voor de start in basisschool Woutertje Pieterse. Kijk hier voor alle details. Of kom kijken en/of helpen met opbouwen vanaf 8:30 of opruimen vanaf 14:00 op de atletiekbaan.

Nieuwsbrief 96 – 6 januari 2011

balkjeV10

Red de Bosloop

Beste loopvrienden,

Maandag waren er nog een paar spekgladde stukken in het parcours van de Bosloop. Maar de temperatuur gaat vandaag flink omhoog en blijft volgens alle weersvoorspellers voorlopig ruim boven nul. Wat het weer betreft kan het Z&Z Circuit zondag dan toch echt van start gaan. Tot zover het goede nieuws. Er dreigt nu een probleem op een heel ander front: we hebben nog steeds onvoldoende vrijwilligers die zondag niet lopen maar meehelpen..

De uiterste consequentie kan zijn dat de Bosloop afgelast moet worden omdat de veiligheid niet gegarandeerd kan worden.

Op elke kruising, hoek en oversteekplaats moet een verkeersregelaar staan. Maar we komen er nog 5 tekort. We zijn gewend dat dit moeite kost. De afgelopen jaren kwamen er in de laatste weken toch weer net voldoende aanmeldingen, maar dit jaar niet.

Het Zorg en Zekerheid Circuit is razend populair, 1200 à 1300 deelnemers per loop. Ook dit jaar zijn er weer meer inschrijvingen dan vorig jaar. Ook van Loopgroep Oegstgeest zijn er per loop 30 à 40 deelnemers. Maar de organisatie van zo’n evenement vraagt ook veel inzet: 50 à 60 mensen voor de opbouw, als parcoursbewaker/verkeersregelaar, tijdwaarnemer, inschrijver, kantinebemanning, chipknipper enz.

Bij vrijwel elke sportvereniging is het een voortdurend punt van zorg om voldoende vrijwilligers te vinden, ook bij de andere verenigingen binnen het Z&Z Circuit. Maar de “truc” van zo’n circuit is: je helpt mee als vrijwilliger bij je eigen wedstrijd en dan kan je er nog altijd 6 andere lopen. Om in het eindklassement te komen hoef je er maar 5 te lopen. Die “truc” wordt dit jaar door slechts een paar mensen toegepast….

Er wordt wel eens opgemerkt dat het veel grotere Leiden Atletiek het best zonder ons zou kunnen. Maar dat is zeer de vraag. Leiden Atletiek heeft 6 grote evenementen per jaar en nog een aantal kleinere series. Ook daar is de bodem van de vrijwilligerspot in zicht. En de deal voor de Bosloop is ook: Leiden Atletiek levert de faciliteiten en de bemanning daarvan (kantine e.d.) en Loopgroep Oegstgeest levert de overige vrijwilligers. Daarin blijven we nu in gebreke.

Daarom deze laatste oproep: meld je als vrijwilliger voor de zondag. We kunnen ook nog wat mensen gebruiken in het start/finishgebied, b.v. om de chips los te knippen. Partners en kinderen zijn dus ook welkom. Stuur een e-mail naar:

Willem Bast, w.l.bast@planet.nl
vrijwilligerscoördinator Bosloop voor Loopgroep Oegstgeest
bestuurslid Zorg en Zekerheid Circuit