Loopweekend, maar dan letterlijk

Er zijn dit weekend heel veel (wedstrijd)kilometers gelopen door de leden van de loopgroep. Zo liepen Caroline, Claudine en Geert vandaag de hele marathon in Berlijn. Wilfried en Greet deden de halve in Haarlem en gister liepen maar liefst 13 leden de halve in Katwijk.

De halve van katwijk. Foto’s Hermien

 

En dan was er vandaag ook nog een duintraining. Lekker ploeteren door het zand, zonnetje erbij, wat wil een mens nog meer.
Foto’s zijn van de fartlektraining van groep Lang, met aan het eind een maximaaltest. Instructie was: ’tot je erbij neervalt’. En dat neemt Arnoud wel heel letterlijk 😉

Fartlek in Katwijk. Foto’s Menno

Berlijn Marathon

Wij feliciteren drie clubgenoten die vandaag de marathon van Berlijn liepen:

Claudine Cornelisse: 4:31:48
Caroline Haver: 4:43:09
Geert Neelen: 4:58:21

Nogmaals Loopweekend

Simone heeft een mooi verlslag geschreven van het afgelopen loopweekend.

Je kunt het hier vinden Verslag Losser Loopgroep Oegstgeest

Urbanathlon 2012

Urbanathlon vooral krachtmeting voor organisatie

-door Dora Rovers-

Peter van der Veer, lid van onze Loopgroep Oegstgeest, behaalde afgelopen zondag een medaille bij de Urbanathlon Amsterdam: de eerste Nederlandse stormbaan in de stad, oftewel apenkooien voor ruim 4.000 stoere mannen en vrouwen.
De route door de hoofdstad voerde onder meer over een stadsbus, langs tientallen meters hoge trappen en over een steile wand. ,,Het viel al met al mee’’, zegt Peter na afloop van de ongewone hardloopwedstrijd. ,,Door de tweewekelijkse trainingen bij de loopgroep beschik ik over een goede basisconditie.’’
Net voor de start bezorgde de organisatie Peter en de overige deelnemers een hoogst onaangename verrassing. Het oorspronkelijke parcours van 14,5 kilometer met daarin vijfentwintig hindernissen werd drastisch ingekort in verband met de veiligheid; er waren onvoldoende suppoosten en dranghekken langs de route.
Hierdoor vervielen spectaculaire onderdelen als de meer dan honderd treden tellende trap van het wetenschapsmuseum Nemo, die op handen en voeten naar beneden had moeten worden afgelegd. Tot teleurstelling van veel duurlopers bleef de met veel bombarie aangekondigde cityrun beperkt tot drie rondjes op en naar het Java-eiland.
,,De glans is hierdoor wel een beetje van de medaille af’’, meent Peter. ,,Er zijn mij daardoor wel een paar zware krachtsinspanningen bespaard gebleven, maar ik kom volgend jaar graag terug voor een échte Urbanathlon.’’
Er is er één op komst, in 2013, in Rotterdam.

Bij de foto’s:

  1. Peter op één van de laatste onderdelen; net na de stadsbus, klauterend door het net.
  2. Peter met op de achtergrond de steile wand.
  3. De lopers tijdens de race op de trappen van het Muziekgebouw aan het IJ.
  4. Na afloop hot-tubs.

 

 

Loopweekend 2012

Fantastisch weekend in Losser. De door Lopers company Leiden gesponsorde presentatie van Wouter ‘barefoot running’ Buist was een van de vele hoogtepunten tijdens het zonovergoten sportieve weekend. Een uitgebreid verslag met fotoreportage volgt snel.
De foto is genomen op zaterdagochtend na de presentatie van Wouter Buist op het terras van de zeer luxueuze boerderij. Alle deelnemers ontvingen een tasje van Loperscompany Leiden met informatie en een aantrekkelijke aanbieding van Vibram.


Foto’s Karin Kasteleijn

Inhaalwedstrijd CKV Fiks op 12 september

Op 12 september speelt Fiks een inhaalwedstrijd
 
Wat betekent dit voor ons:
  • De herenkleedkamer is gewoon beschikbaar voor de loopgroep.
  • “Onze” dameskleedkamer wordt gebruikt door de heren van Fiks en hun tegenstanders.
  • Onze dames hebben echter hun eigen kleedkamer aan de andere zijde van de kantine (via de kantine bereikbaar).  Ook de dames van Fiks dubbelen op met hun tegenstandsters.
  • Aanvangstijd van de wedstrijd is zo gekozen dat de korfballers al in het veld staan wanneer wij aankomen (19.45) en ze hebben hun theepauze als wij aan het hardlopen zijn.
  • Na de training kunnen we een klein groepje sporters van Fiks verwachten voor een drankje (dus ook barmensen van Fiks aanwezig).

De dames en heren van Fiks zijn er zich volledig van bewust dat het onze avond en is en zullen zeker rekening met ons houden.