Koning van Spanje trail 2013

-door Liesbeth van den Haak-
 
Zondag 12 mei was naast Moederdag ook de dag van de Salomon Koning van Spanje trail. Meer dan duizend enthousiaste trailrunners reisden vanuit heel Nederland en België naar de Zuid-Limburgse heuvels om deel te nemen aan de grootste trailrun van Nederland, nu al een klassieker.
 
Ook van onze loopgroep was er een ruime afvaardiging naar Gulpen afgereisd (Claudine, Edwige,Marjan,Lan, Ingrid, Liesbeth, Frans en Jolanda E, Gerard, Marc, Joop en door een blessure tot supporter gepromoveerde Ingeborg).
Na de enthousiaste verhalen van Frans en Birgit over de voorgaande editie met heel veel modder en hoe lekker dat wel niet liep, wilde deze lopers van onze loopgroep dit spektakel nu zelf wel eens meemaken.
Op alle afstanden (9 , 17 en 31 km) waren we vertegenwoordigd.
De zaterdag tevoren waren we afgereisd om in het Reimerhofke of verspreid over plaatselijke familie en campings te overnachten.
 
De dag van de loop was het wat druilerig weer met een heerlijke loop-temperatuur. De wisselvalligheid bood boven de prachtige vergezichten dramatische wolken partijen.
Een deel van ons besloot daarom lekker rustig te genieten van het landschap en de omgeving, de beloofde modder (gelukkig minder dan vorig jaar) de geboden hoogtemeter training, en de ludieke beekdoorgang. Anderen bestormden de heuvels vol gas om te zien wat er in zat op dit pittige parcours. Boven alles was het een supergezellig en sfeervol evenement!
Gaan we volgend jaar weer met een groepje?
 
Bij de foto: “Voor sommigen een hoogtepunt, voor anderen een dieptepunt, maar je moest er doorheen.”

Utrechtse Heuvelrug Trail

Een gedeelte van XL heeft afgelopen weekend de Utrechtse Heuvelrug Trail gelopen. Dit is een 31 km lange route uitgezet door Mud Sweat Trails over de Utrechts Heuvelrug die loopt van station Driebergen-Zeist naar station Rhenen. De route was vorig jaar onderdeel van een (inmiddels beindigd) open klassement. Je kon meedoen door foto’s van jezelf onder de stations klokken bij start en finish in te sturen. De bijgaande foto’s geven aan dat wij hooguit in aanmerking komen voor de prijs van de langste tijd ooit.

Halverwege werden we aangeroepen door een mountainbiker. “Doen jullie de UHT? Dan moet je hier rechtsaf. Ja ik ben hier zelf ook fout gelopen.” Afgezien van de enkele fietser en loper die we tegenkwamen was het verder erg rustig.

Na aankomst smaakten het bier en de vruchten-sorbet extra lekker. Het mooie weer en goede gezelschap zorgden voor een fantastische loop die nog lang in de herinnering zal blijven hangen.

Foto’s Frans Evenblij