Basiscursus Hardlopen

Samen verantwoord beginnen met hardlopen?

Dat kan bij Loopgroep Oegstgeest! Woensdag 30 oktober start de loopgroep een nieuwe basiscursus hardlopen voor mensen die willen beginnen met hardlopen. Waarom? Omdat samen lopen gezellig is en motiveert en omdat hardlopen gezond is voor lichaam en geest. Maar ook omdat beginnen met hardlopen méér is dan je loopschoenen aantrekken en gaan lopen. Zeker als je op latere leeftijd pas begint, is een verantwoorde aanpak nodig om blessures en teleurstellingen te voorkomen.

De basiscursus hardlopen bereidt je voor op de PaasHaaswijkloop op 21 april 2014, een gemoedelijke wedstrijd van 5 km in Oegstgeest. Wekelijks zijn er trainingen op woensdagavond en zondagochtend. De trainingen worden gegeven door bij de Atletiekunie opgeleide looptrainers. Zij houden rekening met ieders mogelijkheden en zorgen dat je op een plezierige,veilige en verantwoorde manier leert hardlopen. Deze cursus van 25 weken kost 60 euro.

Voor dit bedrag word je lid van de Atletiekunie (met allerlei voordelen zoals 10% korting bij LopersCompany in Leiden), ontvang je een consumptiekaart om op woensdagavond onder het genot van een drankje gezellig na te praten, een reflecterend hesje voor de donkere avonden én een startbewijs voor de PaasHaaswijkloop. En natuurlijk 50 trainingen!

Wil je meer weten? Op woensdagavond 9 oktober organiseren we om 20.15 uur een informatiebijeenkomst in het clubhuis van Fiks aan de Van Houdringelaan in Oegstgeest. We vertellen je meer over de cursus en bijvoorbeeld over waar je op moet letten bij het kopen van hardloopschoenen. Tegelijk kun je kennismaken met de trainers en andere belangstellenden voor de cursus.

Aanmelden of vragen over de cursus kan bij Geert Neelen via basiscursus@loopgroepoegstgeest.nl

Wil je al jaren hardlopen, maar ben je nog steeds niet begonnen? Dan is nu je kans!

Heb je al hardloopervaring en wil je ervaren hoe fijn het is om in een groep te lopen: je bent van harte welkom om een maand met een van onze groepen mee te trainen. Daarna besluit je of je lid wordt van Loopgroep Oegstgeest. Of je korte of lange afstanden loopt: het kan bij Loopgroep Oegstgeest!

Einde zomertrainingen

De zomertrainingen gaan door t/m zondag 8 September.
Vanaf zondag 15 September beginnen de trainingen weer om 9.30 uur.