28 Jan – Z&Z Circuit – ‘Uithoorns Mooiste – de loop’

Op Zondag 28 Januari gaat de vierde loop van het Zorg en Zekerheid Circuit van start met de ‘Uithoorns mooiste – de loop’. 

Andere loopjes van het Zorg en Zekerheid Circuit vind je in de circuit agenda.

Oliebollentoernooi bij Pecos

Voor allen die op woensdagavond jaloers kijken naar de binnensporters van Pecos: hier is uw kans. Doe op 29 december mee met het Oliebollentoernooi van Pecos! Lees meer

27 Dec – afsluiting in gymzaal Montessori school (muv basiscursus)

Woensdagavond 27 december een leuke afsluiting van het jaar, er is dan geen reguliere training maar krijgen we een les Zumba in de gymzaal van de Montessori school op de Lange Voort.

Zumba is een dance-fitness workout voor alle leeftijden en het maakt niet uit of je ritme gevoel hebt of niet. Trek lekkere comfortabele sportkleren aan, neem een flesje water en vooral goede sportschoenen voor binnen mee.

We vertrekken vanuit Pecos om 20 uur en lopen dan gezamenlijk naar de gymzaal.

De basiscursus gaat wel gewoon door. Tot dan!

Runnersworld Leiden Nieuwjaarsloop 7 januari 2018 – praktische info

Start 2018 goed en doe ook mee aan de Runnersworld Leiden Nieuwjaarsloop!

Dit jaarlijkse hardloopevenement wordt georganiseerd door RunnersWorld Leiden, Leiden Atletiek en Loopgroep Oegstgeest en is de 3e loop van het Zorg en Zekerheid Circuit dat in totaal uit 8 loopjes in de omgeving van Leiden bestaat. 

Hieronder alle praktische informatie:

 • Start & finish 

Atletiekbaan Leidse Hout
Antonie Duycklaan 9a
2334 CD  Leiden

 • Parkeren 

De parkeerruimte direct bij de atletiekbaan is beperkt. Langs de Oegstgeesterweg zijn twee parkeerplaatsen waar u (gratis) kunt parkeren:

 1. vv UVS (GPS: Leiden – Groene Maredijk)
  Via de achter-uitgang van vv UVS is het door de Leidse Hout naar Leiden Atletiek ca. 500 m. (in-)lopen.
 2. Ook bij vv Lugdunum (GPS: Leiden – Oegstgeesterweg 2) is er volop ruimte.

Klik hier voor mogelijke looproutes vanaf de parkeerplaatsen.

Extra fietsenstallingen zijn bij de ingang van Leiden Atletiek geplaatst.

Leiden Atletiek ligt op 1,1 kilometer van Leiden Centraal. Evt. kunt u vanaf Leiden Centraal nog 500m met de bus (lijn 20, 21, 37, 50, 57, 187) meerijden tot halte Posthof. Loop na het uitstappen verder in de rijrichting van de bus (rechtdoor op rotonde), neem de tweede weg rechts (Houtlaan) en de tweede links (Antonie Duyklaan).

 • Inschrijving

De inschrijving is net als vorige jaren van 9:30 – 11:00 in de aangrenzende Woutertje Pieterse school aan de Houtlaan / hoek Antonie Duyklaan. Deelname aan de GeZZinsloop is gratis. Deelname aan andere afstanden kost €7,00. Je kunt dus alleen ter plaatse inschrijven (niet online). Neem contant geld mee, want pinnen kan niet. 

Tip: na de Nieuwjaarsloop zijn er nog 5 wedstrijden in het circuit. Bij 4 of meer deelnames is het al voordeliger om voor het circuit in te schrijven. Hier vind je meer informatie over het inschrijven van het gehele circuit.

 • Starttijden
 1. 10:15 uur   GeZZinsloop ca. 1,5 km. (verzamelen om 10:00, prijsuitreiking 10:30, aansluitend kan men kennismaken met diverse atletische onderdelen op het middenterrein van de atletiekbaan)
 2. 11:00 uur   10 km en 15 km
 3. 11:10 uur   5 km
 • Parcours

Klik hierboven op de afstand voor een parcourskaartje. De afstanden zijn ongeveer en vallen binnen de foutmarges. De route van de 15 km. is niet eenvoudig, maar wordt goed aangegeven. Voor een optimale voorbereiding vliegt onze Leidse Houtduif u even voor, bekijk hier de 15 km vliegroute (4 min).

 • Voorzieningen

De kleedkamers en toiletten vindt u bij de atletiekbaan, net voorbij de kantine. Er worden extra toiletten geplaatst. Voor de kleedkamers staat een tent met gratis garderobe.

 • Sportmassage

Als extra service bieden wij ook nu weer de mogelijkheid van een sportmassage aan. U vindt het team staan in het gebouwtje tegenover de kantine van Leiden Atletiek.

 • Prijzen

Natuurlijk krijgt iedereen bij het volbrengen van een van de afstanden een herinnering van de hoofdsponsor, Runnersworld Leiden. Voor de afstanden van 5, 10 en 15 km zijn er ook prijsgelden beschikbaar (heren en dames):
1e prijs: € 40,-
2e prijs: € 20,-
3e prijs: € 10,-
GeZZinsloop, voor de kinderen is er een medaille 

2e week van januari overstapweek

De tweede week van januari is een zogenaamde overstapweek. De omvang van de trainingen zijn dan minder. Als je toe bent aan een overstap van bijvoorbeeld Beter5 naar Beter10 of van Beter10 naar een Tempogroep, dan is de komende week een goed moment om de overstap te maken. Heb je twijfels of vragen over het overstappen, raadpleeg dan een trainer.

De volgende overstap week is na Pasen.

Uitslag Ter Speckeloop 2017

Ziehier de resultaten van clubgenoten die op zondag 26 november deelnamen aan de tweede loop van het Z&Z Circuit: de LJ Sport Ter Speckeloop: Lees meer

10 januari: Nieuwjaarsborrel na de training!

Kom gezellig een glaasje champagne drinken en een nieuw sportief nieuw jaar inluiden! Na de woensdagavondtraining staan de bubbels met lekkere hapjes voor je klaar.

Zie je dan, bij Pecos!

p.s. Tijdens de borrel is ook gelegenheid meteen een Loopgroep Oegstgeestshirt te passen en te bestellen.

Kom 10 januari je nieuwe clubshirt passen!

In de afgelopen weken hebben verschillende leden zich gemeld voor een clubshirt. Om zeker te zijn van de juiste maat en pasvorm organiseren we een gelegenheid om te passen. Dit zal zijn tijdens de nieuwjaarsborrel op 10 januari 2018. Lees meer

Nieuwjaarsloop: wie helpt 7 januari afbreken en opruimen?

We zoeken nog vrijwilligers die na de Nieuwjaarsloop willen helpen afbreken en opruimen op zondagmiddag. Ook als je zelf gelopen hebt en “nog wat over hebt” kan je hieraan je steentje bijdragen.

Wil je meehelpen (heel graag!) stuur dan een mail naar André: andrevandertol@gmail.com of Piet:  pieter.kok@xs4all.nl

Arnoud

Hoe loopt het rond kerst en oud en nieuw?

Nog heel even en dan vieren we de Kerstdagen. Met familie, vrienden of degenen die ons dichtbij staan. Voor velen is het een moment van rust en bezinning. Voor anderen is het gewoon doorwerken of nog even snel de laatste dingen voor het einde van het jaar afmaken. Lees meer