door aanhoudende hitte aangepast programma!

Het is hartje zomer en ook heel erg warm. Daar moet je met sporten in de buitenlucht rekening mee houden. Dat doen wij ook bij de Loopgroep Oegstgeest.

De training van woensdagavond 25 juli gaat door maar wel in de vorm van een rustige duurloop. Drinken meenemen is verplicht. De trainers wordt gevraagd vooral de schaduw op te zoeken (bijvoorbeeld Leidse Hout). Heb je last van de luchtwegen of van allergieën, ga dan niet lopen of eventueel in de vroege ochtend. Luister in ieder geval goed naar je eigen lichaam.

De baantraining op vrijdag 27 juli gaat NIET door omdat de temperatuur in de avond naar verwachting nog steeds boven de 30 graden is. De richtlijn van de Atletiekunie is dat lopen boven de 28 graden niet verantwoord is. Ook als je zelf gaat hardlopen, raden we je aan in de vroege ochtend te gaan lopen en niet in de nog te warme avond.

De duurtraining van zondag 29 juli gaat door, zoals het er nu uitziet. Neem wel drinken mee, ook als je voor de korte afstand kiest.

Lopen voor een prachtig doel: Damloop by night

22 september is de Damloop by night: 5 Engelse mijl door hartje Amsterdam. Een prachtige ervaring, helemaal als je loopt voor een goed doel!

Via Dokters van de Wereld help je kinderen in Afrika met een hazenlip. Meld je aan op https://doktersvandewereld.org/damloop-by-night-2018/