In de media: Geert en zijn ploggers

Het Hoogheemraadschap van Rijnland maakt in haar fraaie nieuwsbrief melding van het Oegstgeester ploggen. Lees meer

Hoe loopt het? — oktober 2018

De herfst is echt begonnen. Dat merken we niet op de woensdagen. Die zijn in de regel nog steeds warm. We merken het wel aan afgelopen zondag, die nat verliep. En aan het sneller donker worden. Daarom lopen we natuurlijk allemaal met een hesje en een armlampje! Lees meer

Nieuws van de trainers

Bootcamp op de vrijdagavond
Vanaf afgelopen vrijdag geven we op elke vrijdagavond voor de lopers die dat willen een vol uur bootcampen met ‘duidelijk minder’ intervallopen tussendoor. En ook de bootcamp is echt voor iedereen! Iedereen heeft de keuze om aan te haken op de vrijdagavond en te kiezen tussen het reguliere schema of wat meer bootcampen. Daarnaast geven we natuurlijk nog loopscholing en beginnen we met een gezamenlijke warming-up.

Bij deze de oproep om het vooral eens te komen proberen, iedereen is echt van harte welkom. En wat is er leuker om echt voldaan aan je weekend te gaan beginnen!

Techniekblokjes op de woensdag
Op woensdag 5 september was de primeur! Als onderdeel van de warming up kregen alle groepen loopscholing. Op het parkeerterrein van FC Oegstgeest was door Roel een heus circuit uitgezet voor een centrale warming up met loopoefeningen over hoedjes en lopen met springtouwtjes. Dit allemaal om de coördinatie en de looptechniek te verbeteren.

Na afloop hoorden we alleen maar positieve reacties: leuk! om met de hele groep de warming-up te doen en goed dat er aandacht besteed wordt aan de looptechniek!

Twee jaar geleden hadden onze trainers al de krachtblokjes ingevoerd voor blessurepreventie en prestatieverbetering en nu krijgt dus ook de looptechniek op de woensdag 1x per maand de aandacht! Als je vaker specifieke loopscholing wilt krijgen, kom dan op vrijdag naar de baantraining.

De basiscursus gaat van start!
Woensdag 10 oktober is vanaf 20.15 uur de informatieavond over de nieuwe Basiscursus die start op 7 november a.s. Weet je nog mensen die (weer) willen beginnen met hardlopen, attendeer ze dan op deze avond. Ze kunnen zich ook alvast aanmelden via basiscursus@loopgroepoegstgeest.nl.

Ploggen op 14 oktober
Zondagochtend 14 oktober gaan we om 9.30 uur weer ploggen: hardlopen en tevens afval verzamelen. We vertrekken gewoon vanaf Pecos. De afstand die we lopen is beperkt maar door het vele bukken voelt het toch als een stevige work out. En het is gezellig en inspirerend om met elkaar Oegstgeest wat schoner te maken. De eigen leden hoeven zich niet van te voren aan te melden, maar verder kan iedereen in Oegstgeest meelopen, mits van tevoren aangemeld op ploggen@loopgroepoegstgeest.nl.

Het Leidsch Dagblad wil die dag graag meelopen en een reportage maken dus trek je blauwe loopgroep shirt aan als je die hebt.

 

Lopen tegen kanker – Warmond, 7 oktober 2018

Op 7 oktober 2018 wordt alweer voor de 8e keer in Warmond “tegen kanker” gelopen.

Afstanden: 5 en 10 km, kinderen 2 km en diverse wandeltochten van 8 tot 20 km.

Klik hier voor alle details en inschrijving.

N.B.: er is die dag ook duintraining.

Basiscursus aanstaande! Informatieavond op 10 oktober

Zoals de titel doet vermoeden, gaan we weer beginnen met de basiscursus. Vergeet niet je schoonmoeder, buurman, melkboer en de slagersjongen te enthousiasmeren! Lees meer

ZZ Circuit!

De Loopgroep Oegstgeest  beveelt iedereen van harte het ZZ Circuit aan!

Deze serie van acht hardloopwedstrijden (waarvan wij er ook een samen met Leiden Atletiek organiseren!!) is een geweldige manier om alle trainingskilometers om te zetten in een (gezellige!) prestatie. Lees meer

sponsor Colette in de Social Run!

21-22-23 september doe ik samen met collega’s mee aan de Socialrun.

De Socialrun is een non-stop estafetteloop van 555 kilometer in ongeveer 48 uur rondom het IJsselmeer.

Het doel van de Socialrun is bespreekbaarheid en begrip stimuleren rondom psychische aandoeningen.

Je kan mijn team sponsoren: https://www.socialrun.nl/campaigns/vng/.

Veel dank! Colette

Groene Hard- en Wandelloop Zoeterwoude 30 september 2018

IJsclub Zoeterwoude organiseert op de laatste zondag van september de Groene Hard- en Wandelloop Zoeterwoude.

Afstanden: 1,4 km. (jeugd), 6,5 of 11 km.
Inschrijven vanaf 9.30 uur tot 10 minuten voor elke start.

Starttijden:
1,4 km: 10.30 uur
6,5 en 11 km: 11.30 uur
10 minuten voor elke start een muzikale warming-up

De start en finish is op de landijsbaan VELD 11, sportpark Haasbroek, Nieuweweg 12 2381NW Zoeterwoude

Voor de wandelaars zijn er mooie routes van 7,5 -10 -15 -20 km uitgezet.

Inschrijven van 8.00 tot 11.00 uur.

Ook dit jaar is er weer het succesvolle  arrangement het  “Zoeterwouds Ommetje”

Alle informatie is ook te vinden op de website van IJsclub Zoeterwoude.