Runnersworld Leiden Nieuwjaarsloop 7 januari 2018 – praktische info

Start 2018 goed en doe ook mee aan de Runnersworld Leiden Nieuwjaarsloop!

Dit jaarlijkse hardloopevenement wordt georganiseerd door RunnersWorld Leiden, Leiden Atletiek en Loopgroep Oegstgeest en is de 3e loop van het Zorg en Zekerheid Circuit dat in totaal uit 8 loopjes in de omgeving van Leiden bestaat. 

Hieronder alle praktische informatie:

 • Start & finish 

Atletiekbaan Leidse Hout
Antonie Duycklaan 9a
2334 CD  Leiden

 • Parkeren 

De parkeerruimte direct bij de atletiekbaan is beperkt. Langs de Oegstgeesterweg zijn twee parkeerplaatsen waar u (gratis) kunt parkeren:

 1. vv UVS (GPS: Leiden – Groene Maredijk)
  Via de achter-uitgang van vv UVS is het door de Leidse Hout naar Leiden Atletiek ca. 500 m. (in-)lopen.
 2. Ook bij vv Lugdunum (GPS: Leiden – Oegstgeesterweg 2) is er volop ruimte.

Klik hier voor mogelijke looproutes vanaf de parkeerplaatsen.

Extra fietsenstallingen zijn bij de ingang van Leiden Atletiek geplaatst.

Leiden Atletiek ligt op 1,1 kilometer van Leiden Centraal. Evt. kunt u vanaf Leiden Centraal nog 500m met de bus (lijn 20, 21, 37, 50, 57, 187) meerijden tot halte Posthof. Loop na het uitstappen verder in de rijrichting van de bus (rechtdoor op rotonde), neem de tweede weg rechts (Houtlaan) en de tweede links (Antonie Duyklaan).

 • Inschrijving

De inschrijving is net als vorige jaren van 9:30 – 11:00 in de aangrenzende Woutertje Pieterse school aan de Houtlaan / hoek Antonie Duyklaan. Deelname aan de GeZZinsloop is gratis. Deelname aan andere afstanden kost €7,00. Je kunt dus alleen ter plaatse inschrijven (niet online). Neem contant geld mee, want pinnen kan niet. 

Tip: na de Nieuwjaarsloop zijn er nog 5 wedstrijden in het circuit. Bij 4 of meer deelnames is het al voordeliger om voor het circuit in te schrijven. Hier vind je meer informatie over het inschrijven van het gehele circuit.

 • Starttijden
 1. 10:15 uur   GeZZinsloop ca. 1,5 km. (verzamelen om 10:00, prijsuitreiking 10:30, aansluitend kan men kennismaken met diverse atletische onderdelen op het middenterrein van de atletiekbaan)
 2. 11:00 uur   10 km en 15 km
 3. 11:10 uur   5 km
 • Parcours

Klik hierboven op de afstand voor een parcourskaartje. De afstanden zijn ongeveer en vallen binnen de foutmarges. De route van de 15 km. is niet eenvoudig, maar wordt goed aangegeven. Voor een optimale voorbereiding vliegt onze Leidse Houtduif u even voor, bekijk hier de 15 km vliegroute (4 min).

 • Voorzieningen

De kleedkamers en toiletten vindt u bij de atletiekbaan, net voorbij de kantine. Er worden extra toiletten geplaatst. Voor de kleedkamers staat een tent met gratis garderobe.

 • Sportmassage

Als extra service bieden wij ook nu weer de mogelijkheid van een sportmassage aan. U vindt het team staan in het gebouwtje tegenover de kantine van Leiden Atletiek.

 • Prijzen

Natuurlijk krijgt iedereen bij het volbrengen van een van de afstanden een herinnering van de hoofdsponsor, Runnersworld Leiden. Voor de afstanden van 5, 10 en 15 km zijn er ook prijsgelden beschikbaar (heren en dames):
1e prijs: € 40,-
2e prijs: € 20,-
3e prijs: € 10,-
GeZZinsloop, voor de kinderen is er een medaille