Arnoud

Hoe loopt het? – Maart 2018

Terwijl de winterspelen keihard aan de gang waren en de medailles ons om de oren vlogen, geluk en verdriet naast elkaar bestonden, liepen wij in vaak heerlijk weer onze rondjes rondom en door Oegstgeest en trailden we door de duinen. En soms wachtten we even om Sven te zien schaatsen. Het kan allemaal bij onze mooie club. Daarna lekker naar buiten. Het is toch fantastisch om in dit deel van Nederland te wonen. In lijn met de maand van februari ook van mij deze keer een wat korter stukje. 

Conclusie van februari is dat we heerlijk hebben gelopen. Ook bij de night run, georganiseerd door het Oegstgeester Roparunteam, waren na afloop alleen maar stralende gezichten te zien. Het was een groot succes met ruim 20 deelnemers. Veel van onze leden liepen mee. Het inleggeld wordt overgemaakt naar de stichting Roparun. Mooi om te zien dat we onze loopkwaliteiten in kunnen zetten voor een goed doel.

De komende maand staat ook weer veel moois op het programma. De voorjaarswedstrijden gaan weer beginnen en ook bij ons in de buurt wordt de Geuzenloop georganiseerd. Currimus, de studenten atletiekvereniging van Leiden, organiseert dit jaar voor alle studentenverenigingen op de baan in Leiden deze loop. Aan ons is gevraagd of wij als verkeersregelaar willen ondersteunen en wellicht met een team aan de estafettewedstrijd mee willen doen. Geef je als verkeersregelaar op bij André en bespreek met elkaar of je een estafetteteam wilt samenstellen.

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan. Op 21 maart mogen we allemaal stemmen. De verkiezingen brengen een nieuwe samenstelling in het college en de raad van Oegstgeest. Wij hopen als Oegstgeester Sportfederatie (OSF) dat de politiek meer gevoel krijgt bij het belang van sport. Niet alleen voor fitte mensen, maar ook voor de sociale samenhang en gezond oud worden. Op woensdag 7 maart wordt een verkiezingsdebat georganiseerd door de OSF. In de kantine van de Oegstgeester Golfclub start om 19.45 uur het debat dat zal duren tot 21.00 uur. Voor ons betekent dat dat er weinig lopers waarschijnlijk aanwezig zijn bij het debat. Zelf zal ik er wel bij zijn om de Loopgroep te vertegenwoordigen en ben ik ook bij de voorbereidingen van het debat betrokken. Wil je er ook bij zijn? Klik hier voor de uitnodiging.

Net na deze maand, op 2 april Tweede Paasdag, organiseert de Loopgroep Oegstgeest samen met de buurtvereniging Haaswijk-Morsebel de jaarlijkse PaasHaaswijkLoop. Geef je op als vrijwilliger of loop, net zoals de beginnersgroep mee met de recreatieve wedstrijd door Oegstgeest en langs de nieuw ingerichte Klinkenbergerplas.

Anderhalve week daarvoor op donderdag 22 maart wordt de Klinkenbergerplas officieel geopend. Onderdeel van de inrichting is onder andere een gemarkeerde hardloopronde met grote stenen als afstandsmarkering. De gemeente Oegstgeest heeft ons als Loopgroep gevraagd om bij de opening aanwezig te zijn. De opening zal tussen 14.00 en 14.30 uur plaatsvinden. Vind je het leuk om er bij te zijn, mail dan je deelname door aan bestuur@loopgroepoegstgeest.nl , dan kunnen wij aan de gemeente doorgeven met hoeveel mensen we (zichtbaar) aanwezig kunnen zijn.

Ik wens ons allemaal een schitterende loopmaand en zie jullie graag bij de club, tijdens het lopen en na afloop in de kantine.

Een sportieve groet,
Arnoud