Hardloopgroep loopt ploggend door Oegstgeest

Net als elke woensdagavond liepen de lopers van de Loopgroep Oegstgeest op 8 augustus door de straten van Oegstgeest. Wie goed keek, zag dat ze dit keer echter gewapend met handschoenen en vuilniszakken afval aan het verzamelen waren. Ze deden namelijk aan ploggen.

(Wilt u hier ook eens aan meedoen? Meer informatie via ploggen@loopgroepoegstgeest.nl)

Ploggen?
Ploggen is een samenvoeging van het Zweedse woord Plocka (= rapen of verzamelen) en joggen. Ploggen betekent dus al rennend afval verzamelen. Het is een ware rage en nu dus ook in Oegstgeest te zien.

De eerste ervaringen smaken zeker naar meer. Het is niet alleen leuk om te doen, het levert bovendien spontane reacties op straat op én een schoner Oegstgeest. Daarnaast is het ook nog eens een stevige training: steeds een stukje rennen, bukken, oprapen en weer verder rennen is best een pittige workout. Woensdag gingen twee groepen van start. Een groep lopers verzamelde afval op de De Kempenaerstraat en rond winkelcentrum Lange Voort en de andere groep ging via het Mien Ruyspark naar de Klinkenbergerplas.

Naast plastic afval en blikjes viel vooral de enorme hoeveelheid peuken op; opvallend genoeg juist bij bushaltes en bankjes, plekken waar ook afvalbakken staan. Verder werd onder meer een dode duif, een ov-jaarkaart en een teddybeer gevonden.

Meedoen?
Over enkele weken gaan de lopers weer ploggend door Oegstgeest. Iedereen die wil meehelpen is van harte welkom! Uiteraard kan iedereen ook voor de reguliere trainingen terecht bij de Loopgroep Oegstgeest. In november start bovendien weer de jaarlijkse basiscursus hardlopen voor mensen die voor het eerst willen gaan lopen of terugkomen van een langdurige blessure. Zie voor nadere informatie de website van de loopgroep: www.loopgroepoegstgeest.nl.