Hoe loopt het? — oktober 2018

De herfst is echt begonnen. Dat merken we niet op de woensdagen. Die zijn in de regel nog steeds warm. We merken het wel aan afgelopen zondag, die nat verliep. En aan het sneller donker worden. Daarom lopen we natuurlijk allemaal met een hesje en een armlampje! Maurice wisselde al twee avonden oude batterijen om voor nieuwe en geeft een nieuw lampje als je oude stuk is. Heb je nog geen lampje? Dan krijg je er een van de club. Zo lopen we allemaal veilig en verlicht door Oegstgeest. Daarnaast is het zaak om als groep zoveel als mogelijk bij elkaar te blijven. Losse lopers zijn kwetsbaarder dan degenen die in de groep lopen. Dus in het donker lopen vraagt ook om verantwoordelijkheid nemen; voor jezelf en in het belang van de groep.

Maurice in actie

Tijdens de ALV in mei heeft penningmeester Rob de begroting voor 2019 gepresenteerd. Toen is ook afgesproken dat er op in oktober een buitengewone algemene ledenvergadering zou worden belegd als daar aanleiding voor zou zijn. Die aanleiding is er niet. Daarom zal er in oktober geen ledenvergadering worden gehouden.

Wel doen we wat anders! 17 oktober was gereserveerd voor deze vergadering. Deze dag zal nu door Roel worden gebruikt om ons bij te praten over de trainingen. Roel maakt namelijk de jaarschema’s van onze trainingen. Hij zal ons die avond informeren over achtergronden van de trainingsschema’s en het nut van de trainingen in Z2, 3 of 4, de baantrainingen en de langzame duurlopen. Snappen waarom je traint wat je traint. Dan loop je toch veel lekkerder!?

De avond wordt afgesloten met een gezamenlijke borrel die het bestuur jullie aanbiedt.

Wat ook nuttig is, zijn de vrijdagavondtrainingen! Deze worden benut voor baantrainingen en sinds kort ook voor bootcamp. Daarmee wordt ons looplichaam sterker en lopen we makkelijker en lichter. Met gerichte oefeningen train je je core en de rest van je lichaam. Daarnaast kan je ook nog intervaltraining doen op de baan. Voor degenen die dat nog wat te inspannend vinden, is er de mogelijkheid het uur te benutten voor bootcamp zonder intervaltraining.

Binnenkort start ook het Zorg en Zekerheid Circuit weer. Het Z&Z Circuit is een mooie gelegenheid om een aantal wedstrijden (5km, 10km of langer) te lopen die in onze regio worden georganiseerd tussen november en april. Daarbij kun je de vruchten van je trainingsarbeid plukken 🙂 Op 17 oktober zal Peter Veldhuizen van Runnersworld langskomen. Je kunt je dan bij hem dan direct inschrijven voor het Z&Z Circuit, zodat dit niet online hoeft. Dit kan natuurlijk wel hier!

Tot slot is er op 10 oktober een informatieavond voor de nieuwe basiscursus. Een mooie gelegenheid voor mensen om te horen wat de cursus hun kan bieden: op een laagdrempelige manier verantwoord leren hardlopen bij een leuke, gezellige club onder het toeziend oog van ervaren trainers. Spreek hierover in je omgeving en neem een poster mee om op te hangen! Iedereen die van hardlopen houdt verdient een gezellige thuisbasis zoals onze club??!!

Ik wens ons allemaal een mooie hardloopmaand toe. Geniet van de beginnende herfst. Nat regenen is maar even, het genieten duurt altijd langer.

Veel plezier!
Arnoud

1 reply

Comments are closed.