Indian Summer Ultratrail 20 oktober 2018

De Indian Summer (Ultra-)trail is een jaarlijks evenement eind september met afstanden van ca. 50 tot 130 km. door de Drentsche Aa en heide en bossen rondom Grollo. Liesbeth en Birgit deden op 20 oktober 2018 de 60 (!) km. en Liesbeth vertelt het verhaal.

In het voorjaar bedachten Birgit en ik dat het leuk zou zijn om onze maximale loopafstand uit te breiden. We schreven ons in voor de Indian Summer trail, een hele mooie herfst trail in Drenthe die bekend staat onder de afkorting ISU. De keuze was op deze trail gevallen omdat hij ruime limieten heeft, bekend staat om een heerlijke relaxte sfeer en er gingen nog meer mensen die we kenden. Begin van de zomer werden we echter allebei geplaagd door fysieke problemen die adequaat trainen verhinderden. Zou het toch lukken die 60 km?

Op 23 km net voorbij de eerste verzorgpost begint mijn voet pijnlijk te worden, kramp schiet door mijn linkerbeen. Dat wordt wandelen tot het over is. Mijn loopmaatje Birgit maakte er geen punt van, hoewel zij heel goed op dreef was, wandelde ze rustig mee. Na ongeveer 2 km kon er weer een mager looppasje af.

De avond te voren waren we aangekomen op Camping de Weijert. Meteen al gezellig met bekenden van de Cape Wrath Ultra en enkele bergbaronnen. De nacht was ijskoud, aan het gloednieuwe pop op tentje lag het niet, mijn slaapzak schoot te kort. Brak en slaperig de volgende ochtend aan de start voor de 60 km. Beide Menno’s, Eelco, Alma, Jos, Edgar en nog veel meer trail bekenden kwamen ons uitzwaaien of haalden ons in op het parcours. Wat een prachtig landschap! En heerlijk weer. Afwisselend dribbelend en lopend wisten we de 60 km vol te maken. Niet in het minst door de vele lieve vrijwilligers. “Nog even dribbelen voor het applaus” moedigde een van hen ons aan vlak voor de finish. “Kan niet dan ga ik overgeven!”, antwoord ik. “Geeft niets dat zijn ze gewend!” was het laconieke commentaar. Tot laat in de nacht (over twaalven) finishten er nog lopers op de lange afstanden, 103 en 127km! Respect voor al deze geweldige lopers!

Dankbaar en vol goede herinneringen aan alle bijzondere ontmoetingen en vooral ook aan Birgit die het op kon brengen om in mijn wandel dribbel tempo bij me te blijven! Dat is ware vriendschap volgens de Cantine baas. Na een gloeiend hete soep en een warme douche doken we de tent in, de rest komt morgen weer. We sliepen allebei heerlijk al lagen we nog lang na te praten over al onze ervaringen. We kunnen er weer tegenaan!

route op afstandmeten.nl

Klik hier voor een mooi filmpje van de ISU 2017