Hoe loopt het? – december 2018

Het jaar 2018 nadert al weer rap de overgang naar 2019. De dagen worden korter en de temperaturen lager. Dat weerhoudt ons er niet van om lekker buiten te blijven rennen. Met elkaar en voor elkaar. Samen maken we de club en dat is meer dan zichtbaar in onze mooie Loopgroep Oegstgeest. 

In november startte de basiscursus met ruim 30 mensen die kennismaken met de beginselen van het hardlopen onder begeleiding vanervaren trainers. De periode van de basiscursus vraagt extra inzet van de trainers en dat doen zij met zichtbaar veel plezier en onze basiscursisten plukken daar de mooie vruchten van. Heel veel plezier allemaal met de start van jullie hardloopcarrière. Maak samen met ons veilige en vooral gezellige kilometers! Om de trainers en de basiscursus te ondersteunen lopen de eerste weken bestuursleden mee met de trainingen op woensdag en zondag. Wil je ook eens meelopen om te helpen? Bied je dan aan bij één van de trainers.

Samen met Leiden Atletiek organiseren we samen de Runnersworld Nieuwjaarsloop. Daarvoor hebben jullie een Nieuwsbrief special ontvangen. Ook heb ik met een knipoog iedereen uitgedaagd om óf mee te lopen óf mee te helpen tijdens dit mooie event. Zeker voor degenen die nog geen wedstrijd kunnen of willen lopen is het een mooie gelegenheid om kennis te maken met de sfeer en inzet van iedereen rondom dit evenement. En daarmee doen we ook goed voor onze eigen club. Want als dank voor onze inzet bij deze loop, krijgen we van Leiden Atletiek een mooie korting op het huurtarief voor het gebruik van de baan op vrijdagavonden.  Meld je aan als vrijwilliger om mee te helpen bij de Nieuwjaarsloop bij Jaap of Pieter of via nieuwjaarsloop@loopgroepoegstgeest.nl

Bij het jaarlijkse vrijwilligersdiner op 17 november zijn alle vrijwilligers van de Loopgroep door het bestuur namens de club bedankt voor hun inzet van het afgelopen jaar. In het klooster van Duinzigt kregen zij tijdens een gezellige avond een heerlijke maaltijd voorgeschoteld. Ook toen was goed te zien dat we een hechte club zijn en vele vrijwilligers hebben die zich met hart en ziel voor ons inzetten. Fantastisch! We mogen trots zijn op onze vrijwilligers.

Woensdag 5 december is het voor vele mensen pakjesavond. Omdat er mensen zijn die zijn verjaardag eerder of later vieren en ook op deze woensdagavond graag willen lopen zal er wèl een training worden gegeven. Dus als je de pepernotencalorieën wil verbranden, kan dat met een Sint Nicolaas training…

Loop veilig door de wintermaanden! Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar toch is dat niet altijd het geval. Bij donker en slecht weer, zelfs met onze reflecterende hesjes en armlampjes blijft het opletten tijdens het rennen. Stoeprandjes, fietsers zonder licht, autoverlichting die verblindt en verkeersregels die je in alle drukte en bij inspanning soms een beetje anders invult. Ongelukken zitten in een klein hoekje. Draag je hesje en verlichting en let er met elkaar op dat we heel vertrekken en ook heel weer terugkomen. En als de training daardoor 5 minuten langer duurt, bedenk dan dat onze barcommissie echt op jullie wacht om een drankje te komen drinken en te proosten op een goede training!

Ik wens jullie een mooie, sfeervolle en vooral gezellige decembermaand.

Arnoud Nierop
voorzitter