Hoe loopt het? – januari 2019

Terwijl ik dit zit te tikken, genieten we met zijn allen nog na van de Kerstdagen; de een op zijn werk, de ander thuis of op vakantie. De Kerstperiode blijft een periode van bezinning. Daar waar het jaar voorbij lijkt te vliegen, komt de rust aan het einde. Ook voor ons hardlopers vliegt het jaar. Velen van ons lopen heel wat kilometers af. Daarmee leveren we allemaal een topprestatie, ieder op zijn of haar niveau. Met in gedachten de boodschap van Roel dat je door langzamer te trainen, sneller kan worden. En toch vliegt een jaar voorbij. Niets rustiger lijkt het….

Wat heerlijk om dan terugkijkend te constateren dat de Loopgroep je regelmaat en vastigheid biedt. Terwijl je denkt dat hardlopen altijd enorm inspannend is, merk je dat je vaak ontspannen thuis komt. En daar zorgen we met elkaar en met behulp van onze vrijwilligers voor.

Door het jaar heen zijn er de vaste trainingsmomenten (woensdag-, vrijdag-, zondagtraining), activiteiten (nieuwjaarsborrel, algemene ledenvergadering, potluck, eindejaarsborrel) waarbij de woensdagavondborrel, zondagochtendkoffie van Greet en de maandelijkse duintrainingen. Dank aan allen die dit steeds weer mogelijk maken! Dit zijn voor alle leden dé momenten zijn om met elkaar in alle rust alvast de loopbalans op te maken. Het moment om eens te bespreken of je samen loopplannen kan maken.

Tijdens de eindejaarsafsluiting op 19 december organiseerde Katja voor ons een heerlijk ontspannende yogabijeenkomst die door Marleen werd gegeven. Terwijl we toch echt door allerlei oefeningen onze spieren stevig aan het werk zetten, was iedereen aan het einde van de bijeenkomst heerlijk ontspannen. Ik durf te wedden dat het lopen terug naar Pecos een stuk makkelijker ging dan de heenweg. Ontspanning doet wonderen bij het lopen.

Nog heel even en dan vliegen de kurken en vuurpijlen weer de lucht in en wensen we iedereen die ons lief is een mooi en gezond 2019! En als goede voornemen zijn we met zoveel leden als mogelijk aanwezig bij de Nieuwjaarsloop 2019 op 6 januari.

Jaap en Piet hebben zich enorm ingespannen om alle vrijwilligers voor de taken voor, tijdens en na de loop te regelen. Het is gelukt! Chapeau! De verkeersregelaars kunnen aan de slag om hun examen te halen, zodat zij veilig iedereen kunnen begeleiden tijdens de loop. En degenen die lopen weten zich verzekerd van enthousiaste supporters die weten wat het met je doet om aangemoedigd te worden.

Op 9 januari heffen we met zijn allen het glas na de training bij de nieuwjaarsborrel die door de barcommissie ook in 2019 weer wordt georganiseerd. Dus of je nu wel of niet komt lopen die woensdag, kom in ieder geval naar de nieuwjaarsborrel en wens elkaar een fantastisch loopjaar.

Bedenk alvast welke loopjes je zou willen lopen, wie met je mee wil trainen daarvoor. Samen lopen blijft leuk en maakt de inspanning een stuk minder! Dát is de kracht van onze Loopgroep. Want iedereen kan zelf lopen op het moment dat ‘ie zelf wil. Maar door samen te lopen, kom je verder en kan je ervaringen delen. Dan wordt inspanning tegelijkertijd ontspanning.

Ik wens jullie allemaal een heel mooi, gezond en ontspannen 2019 !

Arnoud Nierop
voorzitter

1 antwoord
  1. Sue Hulselmans
    Sue Hulselmans zegt:

    Same to you Arnoud – a happy, healthy, and joyous 2019! And thank you for the inspiring stories and good intentions you share in the newsletter each month! Cheers!

Reacties zijn gesloten.