XL: wellicht het best bewaarde geheim van onze vereniging

Trainingsgroep XL  is een buitenbeentje in onze club en dat vinden wij best jammer. Want wat wij doen vinden we zó leuk, dat zouden méér mensen moeten doen.

We lopen elke zondag met veel plezier dwars door de duinen en het bos, over los zand of door de modder, over kleine paadjes of liever zelfs,  buiten de gebaande paden. Dat is zwaarder dan lopen op de weg, en vergt nogal wat kracht en uithoudingsvermogen. Maar je wordt er heel sterk en behendig van.

We nemen onderweg een paar keer een korte pauze om op adem te komen of om te kijken naar een bijzondere paddenstoel, orchidee of een schattig hertenjong dat zich schuilhoudt in het hoge gras. Of  gewoon om te genieten van het uitzicht. We lopen in de natuur en zijn ermee verbonden.

En dan draven we weer door, op naar de koffie aan het eind van de route. We hebben er dan 18 tot 26 km opzitten en het is 12 uur geweest, dus sommige leden menen dat ze wel een stuk appeltaart bij de koffie hebben verdiend. Zo eindigt de trailloop altijd gezellig.

Op het ogenblik hebben we zo’n 15 mensen die regelmatig meelopen met XL. Daaronder zijn ervaren ultralopers die wel 100 km aankunnen, maar ook lopers die 24 km al een hele afstand vinden. Over de lopers zelf zullen we een andere keer vertellen.

Uitnodiging
We vinden het heel leuk als meer mensen met ons mee willen lopen. Voor een beetje ervaren loper moet het geen probleem zijn. Heb je een halve marathon in de benen zitten? Dan moet die 18 in de duinen ook wel lukken, en de week daarna misschien de 20 km. Ben je onzeker of je het wel kan halen?  Daar kom je maar op één manier achter: loop gewoon eens mee.  We beloven je dat er de eerste keer altijd iemand met je meeloopt, ook als je noodgedwongen inkort.

We nodigen je uit om zondag 17 februari met ons mee te lopen. De route die is uitgezet is 19 km.

Uitrusting
Je hebt geen bijzondere uitrusting nodig, maar een waterfles is wel prettig en een dadel of een gelletje voor extra energie onderweg. Neem voor na de loop een droog shirt, een  trainingsjack en –broek mee om warm te blijven. Als je geen appeltaart wilt bij de koffie, kun je een boterham, chocomel of een banaan meenemen.

Aanmelden
Als je zondag 17-2 of een andere zondag wilt meelopen, meld je de aan via het forum van de loopgroep. Helemaal bovenaan staat XL. Heb je vragen, zet ze daar gerust neer. Dan neemt Hermien Bruin (trainer-coördinator van XL) contact met je op.

Nog een paar foto’s als toetje omdat we het zo leuk vinden.