Hoe loopt het? – februari 2019

We hebben een mooie maand achter de rug. Soms leek het zomer met de zon die scheen en soms was het echt winter. Met als hoogtepunt vorige week woensdag toen de training afgelast moest worden vanwege de hagel die vlak voor de training was gevallen en het lopen in groepen te gevaarlijk maakte.

Het  nieuwe jaar begint altijd met spektakel voor de loopgroep. De eerste activiteit zag direct een enorme opkomst van vrijwilligers en hardlopers: de Nieuwjaarsloop op 6 januari. Wat een mooi gezicht al die mensen van onze Loopgroep. Zonder onze vrijwilligers geen veilige route! En dat hebben zij goed gedaan onder aanvoering van Jaap en Piet. Zelf mocht ik de 10 kilometer lopen en heb veel energie gekregen van alle aanmoedigingen van onze leden die bij de belangrijkste punten stonden.

Tijdens de nieuwjaarsborrel heb ik Piet en Jaap voor al hun werk in het zonnetje gezet. En via hen bedankten wij ook alle vrijwilligers voor hun inzet. De opkomst bij de nieuwjaarsborrel was enorm en dat gold ook voor de gezelligheid. Wat blijft dat toch geweldig om zo’n mooie groep enthousiaste mensen bij elkaar te zien. De barcommissie heeft ons weer goed verwend en een fantastische borrel geregeld.

De komende maanden staan in het teken van opbouwen van de trainingen. Op naar de voorjaarslopen en de laatste loopjes van het Z&Z-circuit. Heb je plannen om met een loop of een wedstrijd mee te doen? Laat het weten! We hebben een nieuw bord tussen de kleedkamers dat je daarvoor kunt gebruiken. Veel slimmer is natuurlijk om of vooraf aan een training een oproep te doen. Of doe het op het forum, aan de bar of in de nieuwsbrief. Samen trainen is leuk; samen wedstrijden lopen ook!

Roel is gestart met de 10 voor 10 waarin je in 10 weken je snelheid op de 10 kilometer kan verbeteren. Einddoel is een PR op de 10 kilometer van de Braassemloop op 7 april.

Ik wens jullie allemaal een leuke, gezellige en veilige loopmaand toe.

Arnoud Nierop
voorzitter