Hoe loopt het? – april 2019

Maart was een maand met veel contrasten. Van heerlijk rustig en zonnig (eigenlijk fantastisch) loopweer tot gierende storm. Van winter naar voorjaar met een beetje herfst er tussen in. Zelfs de CPC werd voor het eerst in al zijn edities afgelast. Terwijl ik een week later met XS door het Haagse Bos rondom het huis van onze koning en koningin liep in een heerlijk rustig voorjaarsweer. Wat is het afwisselende weer toch lekker (en soms uitdagend ;-))

We staan nu aan de start van het voorjaar en dit weekend begint al heerlijk. De temperatuur is helemaal goed om lekker te lopen; fris bij de start en prima uit te houden na 15 minuten rennen.

De klok is alweer een uur vooruit, waardoor de avonden langer licht zijn. Hesjes blijven natuurlijk nog even verplicht en de armlampjes gewenst. Veiligheid voor alles. We gaan rap op weg naar verlichte avonden. Ik kijk er naar uit.

Afgelopen periode is Edwin gestart met de pilot Langzaam Langer. Een behoorlijk aantal mensen heeft wel oren naar wat rustiger en langer lopen. Na afloop van de pilot wordt gekeken hoe dit initiatief opgenomen kan worden in het trainingsaanbod. De baantrainingen op vrijdagen worden steeds beter bezocht, net als de bootcamp die op vrijdagavond bij de baan wordt gegeven. Steeds meer mensen combineren krachttraining met hardlopen. Daardoor wordt het lichaam sterker en ga je makkelijker hardlopen. Mooi om te zien dat door ledeninitiatieven het aanbod voor iedereen weer wat breder wordt. Als bestuur moedigen we dit zeker aan.

De basiscursisten maken zich op voor hun doel, de Paashaaswijkloop op 22 april. En natuurlijk gaan we hen aanmoedigen en helpen bij het veilig oversteken. Peter en Martijn kunnen nog aardig wat hulp gebruiken. Vooral omdat Tweede Paasdag in de meivakantie valt en vele vaste vrijwilligers op vakantie zijn. Heb je een paar uurtjes tijd om als verkeersregelaar, opbouwer of opruimer te helpen? Laat het hen weten. Weet dat je daarmee heel veel lopers heel gelukkig maakt. Zelf zal ik ergens langs de route staan als verkeersregelaar. Leuk om te doen! En je moedigt gelijk iedereen aan die voorbij komt. Meld je aan via info@paashaaswijkloop.nl

De maand april beloofd qua lopen een mooie maand te worden. Geniet vooral van het lopen en de ontspannende gesprekken die je tijdens je rondjes met elkaar hebt. De zon en het mooie weer geeft ons allemaal meer energie. Ik wens ons allemaal een mooie maand toe. Spring is in the air!

Arnoud Nierop
Voorzitter