10 voor 10 afgerond

Er werd er weer naar gevraagd, dus ook dit seizoen weer een 10 voor 10 voor de ervaren lopers. Dat is 10 weken gericht trainen voor een persoonlijk record op een 10km van het Z&Z-circuit. PR-architect Roel vertelt over hoe het is afgelopen.

Omdat Voorschoten, de gekozen loop van vorig jaar, een te kort parcours had (en helaas nog steeds heeft), werd nu de Braassemloop op 7 april gekozen.

De woensdagtrainingen waren gelijk aan de clubtrainingen, de zondagtrainingen bijna ook, maar de baantrainingen op vrijdag….pfff, die waren pittig! Echt vrienden maak je er niet mee…haha…! Maar op de vrijdagen zag je na afloop wel de meest tevreden, voldane, hoopvolle en verraste (“ik wist niet dat ik zo hard kon lopen!”) gezichten. Peter, Elselijn, Marie-Louise, Franca, Sylvie, Dina, Shoagang, René en Robert waren wel de meest trouwe deelnemers.

En toen was het 7 april. In bloedvorm waren ze. En dat kom je wel zien aan de openingskilometer. Wauw….veel te hard, iedereen op deze kilometer een record, dat wel! En dan die plotselinge warmte, nee het werd geen pr-dag.

Maar drie weken later in Noordwijkerhout ging het beter. Het werd dus een 13 voor 10, met voor sommigen nèt niet en voor anderen nèt wel of zelfs heel ruim een persoonlijk record! Geslaagd dus!

Volgend jaar weer en misschien kiezen we dan wel voor Noordwijkerhout, want deze 10 km was precies 10 km en dat is fijn als je een record wilt lopen.

Roel