Hoe loopt het? – mei 2019

Elke maand maak ik een stukje voor de nieuwsbrief en elke keer lijkt het wel alsof ik dat vorige week deed. Time flies when you’re havin’ fun. En dat zal het dan wel zijn :).

April was weer een mooie maand; de eerste echte lentemaand en april doet wat ‘ie wil. En dat hebben we gemerkt. De ene week liepen we in de warme zon onder een blauwe lucht, zoals Rob deed bij de Rotterdam Marathon en vele anderen bij de Braassemloop. Waar in Rotterdam de mussen nagenoeg uit de dakgoot vielen, liepen we de week erop weer in de regen.

Overigens werd er ook in de warmte uitstekend gepresteerd, met name door Roel en zijn tien-voor-tienclub! Roel hielp een groep ervaren lopers in (ruim) tien weken aan een snelle tijd op de 10 kilometer. Top!

Het absolute hoogtepunt van de maand was toch wel de Paashaaswijkloop. Martijn en Peter hebben hiervoor namens de Loopgroep tijd en energie in gestoken. Dank! Naast hen zijn veel van onze Loopgroep ingezet als verkeersregelaar, in de koek-en-zopiekraam of bij een waterpost.

De mensen van de basiscursus liepen hun pièce de resistance: hun eerste 5-kilometerwedstrijd. Onder een stralende zon en met een stevige warmte liepen zij hún Paashaaswijkronde. En chapeau aan hen en hun trainers (o.a. Annemarieke, Thomas, Geert) iedereen kwam goed over de finish. De een wat sneller dan de ander, maar dat maakt niet uit. Iedereen heeft een pr gelopen op zijn of haar 5 kilometer. Proficiat! En iedereen die heeft geholpen bij de Paashaaswijkloop verdient een grote pluim.

De maand mei wordt ook weer een lekkere hardloopmaand. Daarbij staan ook wat bijzondere momenten op stapel. Zo gaat bijvoorbeeld op initiatief van Edwin een groep van 10 leden in Wageningen het bevrijdingsvuur ophalen en naar Oegstgeest brengen. In de nacht van 4 op 5 mei zullen zij zo’n 115 km hardlopen via Utrecht, Alphen aan den Rijn en Leiden om rond 9.30 uur aan te komen in Oegstgeest.

Op 19 mei is de Leiden Marathon, waarbij velen van ons aan de start verschijnen van één van de afstanden. Vorig jaar was het ontzettend heet, zo heet dat velen van ons die liepen nu nog weten hoe zij zich achteraf voelden. Hoe zou het dit jaar zijn? Ik hoop dat het een paar graden koeler is en dat de warmte vooral van de toeschouwers komt. Zorg dat je er bij bent; op de route lopend of langs de route juichend voor de lopers die allemaal weer een topprestatie neer zullen zetten!

Op 22 mei zal onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering plaatsvinden na de training. Net als ieder jaar legt het bestuur verantwoording af over het begrotingsjaar 2018 en kijken we vooruit met de begroting 2020. Een bijzonder jaar, omdat de Loopgroep dan 20 jaar bestaat. Tijdens de ALV spreken we hier over en ook over de wijziging van de Statuten en het huishoudelijk reglement die aan een update toe zijn. Verder wordt een actieplan op het communicatievoorstel van vorig jaar gepresenteerd.  De stukken voor de ALV worden op 12 mei verzonden. Zet woensdag 22 mei alvast in je agenda!

Ik wens ons allemaal heerlijke loopkilometers toe!

Arnoud Nierop
voorzitter