Martijn liep 24-uursestafette voor Ronald McDonaldfonds

Martijn liep in 24 uur met het team van de Hoeverunners de HomeRun van 240 kilometer van Den Haag naar Den Haag. Het begon soepel en vrij koel. Het werd erg warm en zoeken naar teamgenoten. Toch kwam het allemaal goed, met een prachtig eindbedrag voor het Ronald McDonaldfonds.

Ruim op tijd vertrokken met de trein vanuit Leiden en vanaf Den Haag CS een klein stukje lopen naar de Lange Voorhout. Daar zag ik al snel mijn teamgenoten van de Hoeverunners bij de geparkeerde busjes staan. Snel mijn spullen in een bus gegooid en met z’n allen naar de start. Na het goede voorbeeld van twee teamgenoten was de beurt aan mij. En eigenlijk ging het best lekker, de eerste 2,7 km met een gemiddelde van 5 minuten per kilometer. Voor ik het wist was het alweer voorbij en moest ik het virtuele stokje doorgeven.

Mijn volgende beurt kwam een uurtje later, we zaten inmiddels ten zuiden van Delft. Vol goede moed ging ik weer van start voor de volgende 2,5 kilometer. De temperatuur was nog wat verder opgelopen en er stond weinig wind, dat liep toch wat zwaarder. Maar ach, het is maar een klein stukje tot het volgende wisselpunt toch? Helaas had onze chauffeur wat moeite om dat wisselpunt te bereiken.

Na enig telefonisch overleg bleek dat we elkaar gemist hadden en dat het nu maar het beste was om gewoon door te lopen tot twee wisselpunten later. Uiteraard, doen we, is tenslotte maar 7,5 kilometer. Daar aangekomen was ons busje helaas nog steeds niet te zien, daarom maar snel een flesje water gebietst van team Wehkamp. (Dank!) Nu nog maar een klein stukje tot aan het Kasteel, thuisbasis van Sparta. Daar neemt team 2 het enthousiast van ons over en kunnen wij wat eten en rusten.

Hierna viel het eigenlijk wel mee, ondanks de warmte, alhoewel het wisselen een beetje problematisch bleef. Wel was het steeds een kwestie van een of twee uurtjes slapen en weer door. Dat was vermoeiend, alhoewel de nacht ook verkoeling bracht.

We bleven elkaar aanmoedigen en werden onderweg af en toe verrast. Zo stond er op het 100-kilometerpunt een kroeg, waar we bitterballen kregen en op de ijsbaan in Utrecht stond Yvonne Jaspers pannenkoeken uit te delen.

De laatste etappe eindigde in Den Haag en we werden door familie en vrienden onthaald. Na een glaasje champagne en een paar glaasjes bier ben ik weer op de trein naar Leiden gestapt. Eenmaal thuis deed het gebrek aan slaap zich wel voelen en ben ik maar snel begonnen met het inhalen ervan.

Het was een erg leuk evenement om mee te maken en perfect georganiseerd. We hebben er als team heel veel plezier aan beleefd.

Maar uiteindelijk ging het natuurlijk om het ophalen van geld voor het goede doel!!!

Wij als team Hoeverunners hebben in totaal meer dan € 20.000,- opgehaald. In totaal hebben alle Homerunners, samen met de Homeriders (500 km fietsen door Nederland), ruim 1,4 miljoen opgehaald voor het Ronald McDonaldfonds.

Finish Hoeverunners. Zoek Martijn.