Hoe loopt het? – juli 2019

Het zonnetje schijnt. De lucht is blauw. Loopgroeplopers vatten geen kou. Het is weer de tijd van het jaar dat het weer zo mooi is, dat we erover kunnen klagen. Dat belooft nog wat voor de rest van de zomer!

Het gevaar lag in juni op de loer dat we te hard zouden lopen. Bij de oplopende temperaturen is het nog belangrijker om je hartslag of je adem in de gaten te houden. Een z2 en een z3 zijn nu eenmaal een stuk langzamer dan je gewend bent wanneer het zo heet is! Pas dus goed op jezelf, smeer je in en zorg voor voldoende drinken of plan vooraf met behulp van de drinkwaterkaart een route waarbij je langs waterpunten komt, bijvoorbeeld bij de Klink, Park Cronesteijn of in Voorhout.

In juni hebben we ook tijdens een extra ALV de vernieuwde statuten goedgekeurd. Hiermee is onze mooie loopgroep weer aardig bij de tijd. In de praktijk zul je er niet veel van merken, maar het is goed als vereniging je zaken op orde te hebben.

Wie de zaken ook goed op orde hebben zijn de leden van de barcommissie. Er wordt niet alleen een heerlijke quatorze juillet-lunch georganiseerd op, inderdaad, 14 juli, maar ook zal er een heuse pub quiz zijn! Hartstikke leuk! Geef je nog op via brunch@loopgroepoegstgeest.nl. Ik hoop op een grote opkomst.

Daarnaast konden we afgelopen maand (en tot en met aanstaande woensdag) ook de nieuwe Loopgroepshirts bestellen. Hierop staat onze nieuwe sponsor ComputerCare en met optioneel een aansporende tekst erop. Een singlet of een t-shirt, het kan allemaal!

Tot slot hebben verschillende lopers zich in de afgelopen maand weer van hun beste kant laten zien. Er werd gelopen voor het goede doel en er werden zelfs prijzen gepakt in de Ardennen. Dat laat mooi zien dat we een club zijn waar gezelligheid en prestatielopen hand in hand gaan.

In de zomer schroeven we de trainingintensiteit wat terug, zodat iedereen die in de zomer net iets vaker kiest voor een snackje en een roseetje in de tuinstoel in plaats van een rondje rennen, na de zomer weer aan kan sluiten voor de opbouw.

Geniet het mooie weer en blijf lachen!

Arnoud Nierop
voorzitter