mail in de spam map bij Hotmail, live en outlook.com adressen

De Nieuwsbrief en andere e-mail vanuit @loopgroepoegstgeest.nl komt momenteel bij veel mensen met een Hotmail, live.nl of outlook.com adres in de map spam / ongewenste e-mail / junk e-mail. Klikken op “dit is geen spam” helpt niet, de volgende mail komt weer in de spam map.

De oplossing is om bij de instellingen van Hotmail / Outlook.com het domein loopgroepoegstgeest.nl als “Veilige afzender” te markeren. Klik hier voor een uitgebreide versie van het verhaal, met screenshots. Het lijkt zo een hele operatie, maar het is in 5 minuten gepiept. Het kan echter niet in de e-mail app op je telefoon of computer, je moet even online inloggen op https://outlook.live.com , het liefst vanaf een echte computer.

Vrijwilligers die in mailgroepen zitten zoals trainers@ raden we aan die toe te voegen bij “Veilige mailinglijsten”.

De oorzaak is waarschijnlijk dat mensen die de Nieuwsbrief niet meer willen (meestal ex-leden of ex-meelopers) in plaats van zich af te melden via de ledenadministratie voor het gemak de Nieuwsbrief als ongewenste e-mail markeren. Bij “gratis” diensten als Gmail en Hotmail heeft dat helaas ook gevolgen voor anderen….. Begin vorige jaar hadden we hetzelfde probleem met Gmail.

Communicatie Commissie Loopgroep Oegstgeest