Hoe loopt het? – september 2019

De zomerrust is voorbij. De zondagen beginnen gewoon weer om 9.30 uur en de bar is op woensdagen weer geopend. En vergeet de baantrainingen en de bootcamp van vrijdagavond niet bij Leiden Atletiek. We zijn weer back on track. Ook weer lekker. Met elkaar weer rustig opbouwen naar een nieuwe uitdaging, of in sommige gevallen doorgaan in de opbouw naar….. Het is goed elkaar weer te zien en te spreken.

We sloten ons eerste deel van het loopjaar af met een heerlijke Franse brunch en een geweldig leuke pub quiz van Regina. Mede daardoor konden we ontspannen en met een grote glimlach aan ons zomerprogramma beginnen. Vakanties dichtbij, vakanties ver weg. Ik heb de eerste mooie verhalen al gehoord; allemaal geven ze energie om weer aan de slag te gaan.

De leden van Pecos hebben daar hard aan bijgedragen door een grote schoonmaak in het pand te houden. Alles is gepoetst en nagelopen. Het verschil is zeker zichtbaar. Ik ben zo vrij geweest om de spierkracht van onze Loopgroep leden aan te bieden voor een volgende klus. Vele handen maken licht werk. Zodra er een verzoek komt van Pecos, zal ik jullie hiervan berichten via een nieuwsflits.

En wat staat er de komende maanden te gebeuren? Meer dan genoeg als ik alle voornemens mag vertalen in een korte zin. Een snelle halve, een Airborne trail in Arnhem, een Dam-tot-Damloop, een Devil’s trail op de Utrechtse Heuvelrug, een trailweekend….. En we gaan in het derde kwartaal weer starten met een basiscursus. Meer communicatie hierover gaan jullie vast krijgen van de trainers.

De nieuwe shirts zijn binnen en de eerste shirts zijn afgelopen woensdag al uitgereikt aan degenen die ze besteld hebben. Ik ben heel benieuwd hoe we in deze shirts bij wedstrijden over het parcours rennen en wat dat oproept bij onze medelopers.

Omdat wij laat zijn met de vakantieperiode, is het direct na de vakantie alweer tijd om reflectie en verlichting te dragen. De trainer is verantwoordelijk voor de veiligheid van de groep. We hebben als bestuur besloten om het dragen van (arm)lampjes per 1 oktober verplicht te stellen. Iedereen zou er inmiddels ook wel een van de club gekregen moeten hebben. Daarnaast is een opvallend en voldoende reflecterend kledingstuk of hesje noodzakelijk.  Dus gooi naast je bidon voor het drinken, ook je (arm)lampje in je tas.

Als bestuur zullen we binnenkort weer een batterijenactie houden, zodat alle lampjes weer fel kunnen branden. Hierover word je nog apart geïnformeerd, omdat de batterijen nog onderweg zijn. Heb je tot die tijd geen batterijen of ben je je lamp vergeten? Leen er dan een van de club. Veilig samen op weg en veilig samen weer terug.

Dat brengt mij op een vervelend bericht dat ik wel met jullie wil delen. Chris de Groot is tijdens het hardlopen aangereden door een brommer en heeft dat moeten bekopen met een dubbele beenbreuk. Hij is drie weken geleden geopereerd en moet nu 6 maanden herstellen en revalideren. Namens de club hebben wij hem bloemen gebracht om hem een hart onder de riem te steken. Chris, nogmaals veel sterkte en een goed herstel!

Ik wens ons allemaal een heel mooie septembermaand met veel gezamenlijk loopplezier.

Arnoud Nierop
Voorzitter

1 antwoord
  1. Sue Hulselmans
    Sue Hulselmans zegt:

    Thank you Arnoud! A message jam-packed with information and inspiration. We’ll keep Chris in our daily thoughts, wishing him a FULL, uncomplicated recovery.

    Here’s a fun fact: we use 85% fewer plastic water cups on Wednesday evenings!

Reacties zijn gesloten.