website beveiligd

We zijn maar een hardloopclub, geen bank. Toch hebben we nu zo’n slotje en “https://” in de adresbalk. Het is veiliger, b.v. bij inloggen op het forum. En het voorkomt ook waarschuwingen over “mogelijk onveilige website” die steeds meer browsers geven.

loopgroepoegstgeest.nl is nu beveiligd met iets dat TLS heet, Transport Layer Security. Ook zie je vaak nog de term SSL, de voorganger. Die technische kreten mag je meteen weer vergeten, maar het gaat erom dat het dataverkeer tussen je computer, tablet of telefoon en de server versleuteld (encrypted) is. Als het goed is zie je dat aan een slotje voor het adres in de adresbalk van je browser en https:// ipv http://

Wie nog via zijn favorieten/bladwijzers of een zoekmachine met http:// binnenkomt wordt automatisch omgeleid naar de veilige https:// versie. De ware perfectionist kan een fractie van een seconde tijdwinst halen door de site even opnieuw toe te voegen aan zijn favorieten.

Als het goed is merk je er behalve dat slotje niets van, maar werkt er toch iets niet goed: laat het weten aan de redactie: redactie@loopgroepoegstgeest.nl.