Menno liep eventjes een 100-kilometerrace

Menno mag zich officieel Centurion noemen. Sinds de Romeinen hun leger hebben teruggetrokken uit onze streken, wordt die term gebruikt voor hen die een hardloopevenement van 100 kilometer hebben voltooid. (Dat je er dan nog fris uit kunt zien, zie je hieronder :))

Menno liep de Beartrail in dik 14 uur. Deze wedstrijd is een trailrun in de Belgische Voerstreek met als ultieme uidaging de Grizzly 100, een Ultratrail van 100 km door de mooie Voerstreek en langs de grens van Nederland en België naar het Drielandenpunt en weer terug.

Men noemt deze afstand ook “the brutal one’ want er vallen ook nog eens 3000 hoogtemeters te overwinnen, pittige single trails en klauterpartijen. Na eerdere pogingen in de Alpen waar de route wegens weersomstandigheden werd ingekort nu dus een echte volle honderd!

Zelf zegt hij over zijn prestatie dat het wel meeviel: “het was zeker niet de zwaarste loop die ik ooit gedaan heb, maar het is leuk om die honderd toch een keer gedaan te hebben. Het was een mooie route, met leuk volk.” Voor verdere bespiegelingen moet je hem zelf maar even aanschieten!

Proficiat Menno!

 

2 antwoorden

Reacties zijn gesloten.