Hoe loopt het? – november 2019

Alweer het een-na-laatste stukje van dit jaar. Een ‘Hoe loopt het’ waarin veel is te melden. Daarom zal ik eens een poging doen om het kort te houden. [Spoiler van de redactie: “hahahaha”]

Aan het einde van de oktobermaand heb ik samen met de sportverenigingen van Oegstgeest en de gemeente het Sportakkoord ondertekend. Daarmee hopen we als gezamenlijke sportverenigingen dat de gemeente sport hoog in het vaandel houdt en van voldoende financiering blijft voorzien. Wij zullen op onze beurt zorgen voor een divers sportaanbod in ons mooie dorp.

Diezelfde avond spraken Peter, Ad en ik met Leiden Atletiek over de voorbereidingen voor de Nieuwjaarsloop van zondag 5 januari 2020. Wij organiseren die samen met hen en doen ook heel graag weer een beroep op jullie om te helpen dit evenement tot een groot succes te maken. Peter en Ad ontvangen heel graag jullie aanmelding of zullen jullie vragen om te helpen. Heel fijn als jullie je weer inzetten voor de club!!

In november start de basiscursus, waarbij enthousiaste mensen kennismaken met de loopsport en onze Loopgroep. Mocht je het leuk vinden, bied je dan aan bij de trainers van de basiscursus om eens mee te lopen en de trainers te ondersteunen bij het oversteken en gezellig en veilig lopen. Het bestuur zal de eerste trainingen meelopen.

Onze trainers zijn herkenbaar aan prachtige nieuwe (en warme) jacks die door onze sponsor Runnersworld beschikbaar zijn gesteld. Daarmee zijn de trainers voor ons als leden goed herkenbaar en maken we mooie reclame voor de club tijdens het lopen. Ook met de nieuwe shirts, die ook in de tweede ronde massaal zijn aangeschaft vormen we een mooie uniforme club. En dat is heel gaaf om te zien op de zondagen als we door Oegstgeest en omgeving slingeren.

De promotiecommissie is ook druk bezig om nieuwe zaken voor onze clubuitingen te maken. Wij hebben als bestuur al een sneak preview gehad en ik kan wel stellen dat het er mooi uitziet.

De evenementencommissie bestaat nu nog uit 2 mensen: Peter en Ad. Om de evenementen van de club goed te begeleiden, krijgen zij graag nog ondersteuning van 2 à 3 mensen. Vele handen maken licht werk en je helpt de club er enorm mee. Schroom dus vooral niet om hen te benaderen en je hulp aan te bieden voor deze leuke commissie!

Op 23 november krijgen de trainers een bijscholing waarmee wij als lopers weer ons voordeel kunnen doen. Als bestuur blijven we investeren in de kwaliteit van ons trainerscorps en vinden het heel goed om te zien enthousiast zij hun tijd daar in steken.
Dat brengt mij op het laatste punt voor komende maand.

Op 23 november is het jaarlijkse vrijwilligersdiner waarmee wij als bestuur alle vrijwilligers van de verschillende commissies bedanken voor hun inzet voor de club. We hebben het niet altijd door als we onze trainingsrondjes lopen, de website en de nieuwsbrieven lezen, aan de bar hangen op woensdagavond en zondagochtend, spullen gebruiken van de club. Het lijkt allemaal vanzelfsprekend. Maar rondom de club zijn veel leden belangeloos aan het werk om voor ons allemaal een prachtige vereniging overeind te houden. Daarom nodigen wij ze allemaal jaarlijks uit om een avond ontspannen door te brengen met een gezellige maaltijd.

Ik wens ons allemaal een heel mooie loopmaand en zie jullie graag op de club!

Arnoud Nierop
voorzitter