Nieuws van de trainers

De trainers hebben een leerzame maand voor de boeg. Trainers gaan op bijscholing; alle lopers krijgen een bijzondere cooling-down en de basiscursus gaat van start.

We vinden het belangrijk om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op hardloopgebied. Alle LT3-trainers gaan daarom op zaterdag 9 november naar de Looptrainersdag van de Atletiekunie.

Ook zijn er deze maand in-house bijscholingen voor de trainers gepland. We krijgen een bijscholing Coretraining voor hardlopers én een bijscholing Running bootcamp. Mocht je benieuwd zijn: op vrijdagavond kan je bootcamp uitproberen; de groep wordt steeds groter en de variatie is ontzettend goed voor je!

Uiteraard doen we verslag van wat we hebben bijgeleerd in de volgende Nieuwsbrief en je gaat het natuurlijk merken in de trainingen :).

Op woensdagavond 20 november geeft ons lid Marleen Abrahamse een gezamenlijke cooling-down met een serie yoga-oefeningen die geschikt zijn voor ná een hardlooptraining. Yoga wordt steeds meer toegepast in de hardloopsport om ‘zeg maar’ de spanning in het lichaam te resetten. Marleen is onze expert op het gebied van mindfulness en yoga en dus heel erg leuk dat zij dit voor ons komt doen.

En natuurlijk start de Basiscursus op 6 november; daar is door alle betrokken trainers al veel tijd in gestoken. De groep bestaat inmiddels uit meer dan 30 lopers! Zo’n grote groep kan best hulp gebruiken, dus meld je vooral aan als je een keer wilt meelopen/helpen. De trainers van de Basiscursus zijn Annemarieke, Thomas, Geert, José en Els.

Wil je een keer meelopen/helpen bij de basiscursus? Aanmelden kan bij Geert!