Verslag: trainingen voor trainers

November was met recht een leerzame maand voor de trainers van Loopgroep Oegstgeest.

Vijf trainers togen op 9 november in alle vroegte richting Papendal. Daar werd die dag alweer de 24e Looptrainersdag gehouden. Samen met 1.100 looptrainers uit het hele land konden we van te voren kiezen uit een keur aan workshops, theorie en praktijk, binnen en buiten, over de meest uiteenlopende onderwerpen, waaronder Warming-up, kracht en stabiliteit in de praktijk, Mindful Run: de kracht van ademhalen en Creatieve oefenvormen. Onze trainers kozen onder meer voor de workshops Training geven is een vak!, Yoga: functionele kracht & Flexibiliteit, en Ontwikkelen van evenwichtsvermogen. Ongetwijfeld gaan jullie het geleerde de komende tijd terugzien in de trainingen 😉

18 november kregen we een bijscholing ‘Coretraining voor hardlopers’. De training werd gegeven door Luuk Siemes, fysiotherapeut én fanatiek hardloper en triatlonner. Hij legde ons uit waarom een goede core stability essentieel is voor een goede looptechniek en liet ons kennismaken met verschillende oefeningen om de rompstabiliteit te verbeteren. Het was leuk en leerzaam!

Tot slot hadden we 23 november een dagvullende bijscholing ‘Running bootcamp’. Trainer Paula Benders zat boordevol creatieve en bruikbare ideeën om krachttraining te combineren met looptraining. Geïnspireerd door haar voorbeelden bereidden we in groepjes een training voor waarin krachtoefeningen (zoveel mogelijk) op natuurlijke wijze waren verweven, die we vervolgens op elkaar uitprobeerden. Dat leidde tot verrassende oefenvormen, nieuwe inzichten én veel jolijt. Tijdens de ‘Running bootcamp’-duintraining op 29 december gaan jullie het ervaren 🙂