Hoe loopt het? – december 2019

Oh kom er eens kijken, hoe het bij de loopgroep loopt…. Een heel actueel liedje met de goedheiligman in het land een beetje aangepast aan onze actualiteit. Want begin november startte de basiscursus met ruim 30 mensen. Welkom bij de Loopgroep Oegstgeest en heel veel loopplezier! De kop is er van af voor de beginnende lopers. Uit eigen ervaring heb ik gemerkt dat het weer een gezellige groep is. Leuk om te horen wat ieders motivatie is om mee te doen. En gezellig is het gepraat dat je hoort als je de groep voorbij hoort komen bij het passeren van kruisingen. Dat belooft een gezellige aanloop naar de Paashaaswijkloop te worden. Ik wens iedereen toe dat zij ontspannen en zonder blessures dat mogen doen.

Tegelijkertijd zijn Ad, Peter en Dina hard aan de slag met de voorbereiding voor de Nieuwjaarsloop die 5 januari 2020 van start gaat. Hebben jullie je al opgegeven om mee te helpen? Ook voor de basiscursisten is het een leuke ervaring. Nog niet om mee te lopen, maar wel om de sfeer van een hardloopwedstrijd van dichtbij mee te maken. En ik kan jullie verzekeren dat het heerlijk is als je door een verkeersregelaar of andere vrijwilliger van de club wordt aangemoedigd. Schroom niet en meld je aan!

De trainers gaan er voor zorgen dat wij de komende maanden allemaal nieuwe en uitdagende trainingen en krachtblokjes gaan krijgen. Zij hebben namelijk een maandagavond besteed aan een bijscholing coretraining (het versterken van het lichaam) en een hele zaterdag geleerd over running bootcamp om nog meer leuke en afwisselende onderdelen te leren. Een stevige investering in tijd voor hen, maar het gaat ons allemaal veel opleveren. Daar ben ik van overtuigd!

Vorige week zaterdagavond was de vrijwilligersavond waarbij het bestuur alle vrijwilligers van de club bedankte voor hun inzet van het afgelopen jaar. Zo’n 35 vrijwilligers en sponsoren zaten bij elkaar in het Beleg van Oegstgeest en genoten van een lekkere maaltijd en vooral van een gezellige avond. Ik heb die avond mijn dank en waardering namens de club richting onze vrijwilligers uitgesproken voor het feit dat zij het voor ons allemaal mogelijk maken om te genieten van een goed georganiseerde club. Samen maken we de club en dat doen we met veel plezier en gezelligheid.

Ik hoop dat de komende maand voor jullie allemaal goed en gezellig gaat verlopen. Daarbij wens ik jullie ook ontspannen trainingen toe. Samen maken we de Loopgroep tot een plek waar we ons thuis voelen. In 2020 bestaan we 20 jaar. De lustrumcommissie is druk doende met de voorbereidingen om dat niet zomaar voorbij te laten gaan…

Ik sluit deze laatste Hoe loopt het? van het jaar af met de woorden waarmee ik ook mijn speech voor de vrijwilligers afsloot. “Let goed op jezelf en kijk ook om naar de ander”.

Arnoud Nierop
Voorzitter