Hoe loop het? – februari 2020

Zo! De kop is er af. 2020 is begonnen en we hebben het meeste weer voor de eerste keer gedaan. Trainen, zweten, prestaties neerzetten. En, goede voornemens overboord gegooid. Of toch niet? Dat is dan wel weer knap. De aanhouder wint. En dan wordt 2020 een heel mooi jaar. Heel veel succes met alle ambities!

De Nieuwjaarsloop 2020 was een groot succes. Veel lopers die meededen en een enorme groep van vrijwilligers die door Peter, Ad en Dina waren geregeld om namens de Loopgroep alles in goede banen te leiden. Leiden Atletiek was wederom heel, heel erg blij met de samenwerking met de Loopgroep. En terecht, zeg ik dan maar als voorzitter. Met een relatief bescheiden rol (schieten, klappen, aanmoedigen en prijzen uitreiken) had ik goed de tijd om te zien dat er weer heel veel blauw over de baan ging. Mooi om te zien! Dina, Ad en Peter zijn namens de club door mij bedankt voor het vele werk dat zij hebben verricht.

Wil je hen ondersteunen of zelf een meer organiserende rol nemen, meld je dan aan voor de organisatie van de Paashaaswijkloop. Dé loop die wij samen met de buurtvereniging Haaswijk op 2e Paasdag organiseren. Dé dag dat de basiscursusisten hun eerste wedstrijd lopen. En dan is de waardering voor je inzet nog groter en dat je je inzet nóg belangrijker. Schiet Dina, Ad of Peter (of mij) eens aan om meer te weten of je aan te melden.

Nog een paar weken en dan bestaan we als vereniging precies 20 jaar. 29 Februari 2020 om precies te zijn, op de schrikkeldag. En dit jaar gaan we laten weten dat we 20 jaar bestaan. Geert, Chris en Katja zijn al druk met de voorbereidingen bezig. Op 3 april staat een feest gepland in Scheltema. Geef je vooral op, want niet alleen lopen doe je samen. Feest vieren doe je ook met zijn allen!!

De vrijdagavonden worden steeds beter benut om het hardlopen of de core stability met de bootcamptraining te verbeteren. Leuk om te zien hoe mensen over de baan rennen en hun uiterste best doen en tegelijkertijd datzelfde gebeurt met de bootcampers die zich in het zweet werken. Het is voor de trainers echt leuk om te zien en dat geeft veel voldoening. Dus kom op! Op vrijdag is het heel lekker (en afwisselend) trainen.

Aan goede initiatieven dit jaar geen gebrek. Naast de feestcommissie zijn ook leden zelf bezig om van alles voor te bereiden. De wandelgroep krijgt steeds meer vorm, de trainingsgroepen voor de halve van Leiden worden gevormd en Roel begint weer met zijn 10 voor 10.

Voorafgaand aan de marathon van Leiden wordt de olympische vlam opgehaald in Griekenland. Op deze manier wordt geld opgehaald voor het goede doel. Ook vanuit onze Loopgroep zijn er Olympiërs die een deel van de etappe lopen. En als zij bij je aankloppen voor de sponsoring van hun etappe, dan zeg je natuurlijk: “Wat gaaf, wat kan ik bijdragen?”

Van 4 op 5 mei zullen weer een aantal lopers samen met de gemeente Oegstgeest het bevrijdingsvuur ophalen in Wageningen. Een eervolle taak die je door de nacht naar Oegstgeest brengt. Heel bijzonder om te doen en heel waardevol dat we dit mogen doen. En in april staan weer een aantal van ons te trappelen om “Rotterdam te doen” .

Goede voornemens? Ze zijn er genoeg. De vraag is niet of je ze volhoudt, maar hoeveel voornemens je gaat volbrengen.

Heel veel succes komende maand met trainen!

Arnoud Nierop
voorzitter