Bij ons is het leuk lopen en dat mag iedereen weten!

Om een brede aanwas van nieuwe leden te houden is tijdens de ALV besloten dat de rest van de wereld mag weten hoe leuk onze vereniging is. Een aantal vrijwilligers heeft zich gebogen over de vraag hoe we de zichtbaarheid van de Loopgroep in de praktijk kunnen verbeteren. Een plan van aanpak was snel gemaakt: we blijven doen wat we toch al doen, maar dan vooral heel zichtbaar.

Blauw, blauwer, blauwst
Met grote dank aan onze sponsor T2, zijn er mooie presentatiematerialen ontworpen. Tijdens de nieuwjaarsloop was al meer lichtblauw te zien dan voorgaande jaren. En we hebben veel opmerkingen gekregen over onze mooie nieuwe vlaggen. De subtiele plaatsing van een vlag direct achter de hoogste trede van het huldigingsplatform heeft veel exposure gehad. ;-))

Tijdens de Paashaaswijkloop zullen ook de nieuwe blauwe banners zichtbaar zijn. Samen met de blauwe vrijwillige jasjes, blauwe petjes, blauwe vlaggen en natuurlijk de deelnemers van de basiscursus die daar hun einddoel in blauw clubshirts gaan lopen, zal LGO-blauw niet te missen zijn.

Digitale uithangborden
Als vereniging hebben we ook digitale uithangborden gekregen op Instagram en Facebook. Daarop worden foto’s en teksten geplaatst waaruit blijkt wie wij zijn en wat wij doen. Mooie foto’s van trainingsmomenten maar ook bijvoorbeeld de aankondiging van een beginnerscursus, trainingen voor een specifiek evenement, leuke overwinningen, ploggen, acties, etc.

Voor communicatie richting de leden verandert er niks en blijven we gewoon de nieuwsflits, nieuwsbrief en website gebruiken. Het influisteren van de commissie over het ophanden zijn van iets leuks dat fotogeniek is; graag! Mail ze naar redactie@loopgroepoegstgeest.nl! Ook tips zijn altijd welkom. Uiteraard, zullen we nooit ongevraagd een close-up in compromitterende pose van je plaatsen. Enkel fris en fruitige foto’s, en na toestemming van jouzelf.

Toekomstmuziek
Er is nog een wensenlijstje met daarop een aanpassing van de website naar de nieuwe huisstijl. Dit zal met de Communicatie Commissie besproken worden. Achter de schermen wordt gewerkt aan een andere vorm van communicatie van de vereniging naar de leden en voor leden onderling. Op termijn zouden we dit naar een besloten omgeving willen verplaatsen. Een vereiste is dat die ook goed bruikbaar is op smartphones. Als dat lukt zal de website in de toekomst meer naar de buitenwereld gericht zijn.

Voor promotiedoeleinden, zoals de gemeentegids, presentatiecassette, etc., hebben we een paar kwalitatief goede foto’s nodig. Dat is eenvoudig te realiseren want we hebben een paar goede fotografen lopen! Zodra het wat langer licht is op woensdagavond willen we een groepsfoto maken. Het liefst natuurlijk in het LGO-blauw. Ook willen we met een kleiner groepje lopers een paar foto’s maken op een mooie locatie in de buurt. Daar zoeken we op termijn modellen voor. De aankondiging van de fotoactiviteiten komen in een volgende nieuwsbrief wanneer de lente start…. En het weer fotogeniek is.

Heb je leuke promotie-ideeën laat het ons weten!

Claudien en Geralda

PS volg LGO:

Instagram: LoopgroepOegstgeest
Facebook: Loopgroep.Oegstgeest

Loopgroepblauw past bij jou

 

1 antwoord

Reacties zijn gesloten.