Hoe loopt het? – maart 2020

Er is er 1 jarig hoera hoera,…….

Van harte gefeliciteerd!!!!!  Vandaag, zaterdag 29 februari 2020 bestaat onze vereniging precies 20 jaar! Van een groep mensen die elke week verzamelden onder een lantaarnpaal om samen te gaan lopen, zijn we uitgegroeid tot een echte vereniging.

We zijn een vereniging waar ruim 200 mensen van goed opgeleide trainers elke week de motivatie en begeleiding krijgen om lekker met elkaar te lopen.

We zijn een vereniging waar we elke woensdag en zondag na de training gezellig met elkaar kunnen napraten onder het genot van een lekker stuk fruit, een drankje of een kop koffie met dank aan de barcommissie en Greet!

We zijn een vereniging geworden die van een gestencild clubblad, Looporgaan, zijn doorgegroeid naar een digitale nieuwsbrief, met een communicatiecommissie, die ons elke maand en tussendoor op de hoogte houdt van alle nieuws. En dan vergeet ik nog de promotiecommissie en de materiaalcommissie en de evenementencommissie. Kortom, we zijn in 20 jaar gegroeid van een kleine groep hardlopers naar een grote en leuke groep hardlopers die goed ondersteund elke week plezier beleeft aan het samen hardlopen door en rond Oegstgeest.

We zijn volwassen geworden en hebben onze naam gevestigd in Oegstgeest. En dat is iets om trots op te zijn. Gefeliciteerd allemaal!

Chris, Katja en Geert zijn hard bezig om ons verjaardagsfeest te organiseren. Zorgen jullie er voor dat jullie er bij zijn op 3 april? Geef je op via de link die je hebt ontvangen. Het lijkt me leuk om met heel veel mensen  onze verjaardag in april voluit te vieren.

Ik word steeds weer blij als ik zie hoeveel mensen plezier beleven aan het hardlopen. Op vrijdagavond zijn er heel veel smaken bij de baantraining; 10 voor 10, de halve van Leiden, de gewone baantraining en de bootcamp. Wat een motivatie zie ik bij iedereen die aan het lopen is! Op de woensdagen en zondagen zijn ook veel mensen hard aan de slag om hun loopprestatie te verbeteren, ondanks het slechte weer van afgelopen maand. De weergoden zorgden er wel voor dat onze mentale kracht versterkt wordt. Na 5 weken lang storm en regen op zondag en woensdagavonden (en ook vrijdagen) is het weer nog niet veel beter geworden. Dat belooft veel moois in het voorjaar met mooi(er) weer.

Nog 1 maand en dan is de PaasHaaswijkLoop. Onze basiscursisten lopen dan hun eerste wedstrijd. Gaaf! We organiseren deze loop samen met de buurtvereniging Haaswijk/Morsebel. En dat kan natuurlijk niet zonder vrijwilligers die ervoor zorgen dat iedereen veilig kan lopen. Ik heb me opgegeven om te helpen bij de Paashaaswijkloop. Jij ook? We maken er samen een mooi evenement van! Spreek Ad, Peter en Dina aan om je op te geven of mail hen. Kijk hier hoe je kunt helpen (of hoe je mee kunt lopen).

Op 8 maart komt de coach van Kipchoge, Shane Benzie, naar Leiden om bij Runnersworld een clinic te geven over hardlooptechniek en alles wat daarbij komt kijken. Peter en Carola hebben hem gevraagd om zijn ideeën ook naar onze regio te brengen. Omdat ik ernstig geïnspireerd raakte van Kipchoges prestatie in Wenen (marathon onder de 2 uur!), heb ik mij bij Peter opgegeven om bij de clinic aanwezig te zijn. In de volgende nieuwsbrief deel ik graag mijn ervaring.

Ik wens jullie allemaal een mooie maand toe, het einde van de winter en op naar het voorjaar!

Hartelijke groet,
Arnoud